Secretaris Centrale Klachten- en Bezwarenadviescommissie

Functie inhoud
Als secretaris ondersteun je de voorzitter en leden van de commissies bij de uitvoering van hun taak. In dit kader ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke voorbereiding van de behandeling van bezwaarschriften en klachten, het opstellen van juridisch inhoudelijke preadviezen voor de Bezwarenadviescommissie, het zorgdragen voor de verslaglegging van de hoorzittingen van de commissies en ben je mede verantwoordelijk voor de juridische kwaliteit van de schriftelijke adviezen van de commissie. Op basis van de schriftelijke adviezen van de commissies neemt de Raad van Bestuur definitieve beslissingen over ingediende bezwaren en klachten.

Als gevolg van de aanstaande inwerkingtreding van de WNRA wordt een aanpassing van de bezwaarschriftenprocedure en de Bezwarenadviescommissie voorzien. Als secretaris wordt van jou verwacht dat je mede richting en invulling geeft aan de veranderingen van deze aan te passen bezwaarschriftenprocedure.

Werkomgeving
In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

De Centrale Klachten- en Bezwarenadviescommissie is een onafhankelijke commissie bestaande uit 3 subcommissies. Deze interne commissies adviseren de Raad van Bestuur over bezwaren van medewerkers tegen rechtspositionele besluiten (zoals herplaatsing of ontslag), klachten over gedragingen van medewerkers en klachten over ongewenst gedrag zoals intimidatie, agressie en pesten. De secretaris van de commissie ressorteert hiërarchisch onder het hoofd Juridische Zaken.

Profiel
Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht en bij voorkeur kennis van het Bestuursrecht en/of Ambtenarenrecht en/of, anticiperend op de inwerkingtreding van de Wet Normalisering Rechtpositie Ambtenaren (WNRA), kennis van (Civiel) Arbeidsrecht. Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden en juridisch-analytische eigenschappen. Ervaring en affiniteit met behandeling van bezwaarschriften is een pre. Verder heb je ervaring met het functioneren in een complexe organisatie. Tevens beschik je over een flexibele en servicegerichte instelling en ben je in staat om zelfstandig te werken.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/ of relevante registraties zoals BIG/ RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid deze om te zetten naar een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.361,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met M.Ch. Haks, hoofd Juridische Zaken, telefoon: 010 703 49 86. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jerry Chandansingh, recruiter, je graag te woord. Je kunt hem bereiken via: 06 500 310 06.

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Farmacie, Jurist, Secretariaat