Senior Adviseur Typegoedkeuringen - Beleid

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior Adviseur Typegoedkeuringen - Beleid

In een internatonale markt is de afdeling Typegoedkeuringen het aanspreekpunt voor de Europese Commissie, het ECE-secretariaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De onderafdelingen Beleid, Certificeren & Recall, Aanwijzing & Toezicht, Registratie & Beheer zijn samen verantwoordelijk voor de invulling van de wettelijke taken die voortvloeien uit de diverse kaderverordeningen.

Voor de onderafdeling Beleid zoeken we een Senior Adviseur (schaal 11). 

De onderafdeling Beleid opereert als het technisch geweten van de afdeling en heeft als taak de

  • Totstandkoming, implementatie en onderhoud van wet- en regelgeving;
  • Implementatie van nieuwe technische ontwikkelingen naar bestaande processen;
  • Contactpunt voor vragen uit Brussel, Geneve, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de branche
  • Vertegenwoordigen van de afdeling typegoedkeuringen in (inter)nationale overleggen


Je functie
Hoe bepaal je een langetermijnvisie als de toekomst iedere dag verandert? En hoe reageer je op ontwikkelingen waarvan niemand weet waar het heen gaat? In deze nieuwe tijd houdt de RDW zich ook bezig met dit soort vragen. Uitdagingen die ook voor jouw functie belangrijk zijn. Want als senior adviseur sta je aan de basis van de strategie en de veranderingen waarmee de RDW continu inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. 

Als senior adviseur fungeer je als een spin in het web. Je vertegenwoordigt de RDW in diverse werkgroepen en je brengt diverse partijen bij elkaar. Daarbij ken je hun belangen en het politiek krachtenveld, waarbij je staat voor een duidelijk Nederlands standpunt. 

Je ziet toe op de impact van nieuwe en veranderende regelgeving en vertegenwoordigt met kracht de belangen van de divisie VRT. Bijvoorbeeld bij een nieuw proces binnen de RDW waardoor de toelating van voertuigen goed is geregeld. 

Om een impactanalyse te kunnen maken, van bijvoorbeeld een kaderverordening, coordineer je de expertisegroepen. Je formuleert het beleid m.b.t. nieuwe ontwikkelingen en bepaalt ons toezicht op de fabrikanten. Ook adviseer je de organisatie over de toepassing van Europese regelgeving en wat dat betekent voor Nederland. Je vertaalt dit naar de inspecteurs die ermee moeten werken en zet de nieuwe regelgeving en technische ontwikkelingen om naar bestaande processen. Bijvoorbeeld bij de impact van de strenger wordende emissieregeling voor fabrikanten. 

Je beantwoordt vragen van UN, EC, Ministeries en branchepartijen en je legt de regelgeving uit Brussel uit aan je collega’s op de werkvloer. Daarnaast vertegenwoordig je de afdeling typegoedkeuringen in internationale overleggen en vertegenwoordig je Nederland in het forum overleg met lidstaten ten aanzien van de uitvoerbaarheid, de afstemming van dezelfde werkwijze voor lidstaten, etc.. 

Deze zeer diverse functie vraagt om een adviseur die de belangen van Nederland verdedigt en de regelgeving en ontwikkelingen werkbaar maakt voor onze organisatie. 

De functie van Senior Adviseur vraagt om een hbo+ werk- en denkniveau en een juridische achtergrond. Een prima beheersing van het Nederlands en het Engels is noodzakelijk, ook m.b.t. het technisch vakjargon. Je bent goed in schriftelijk adviseren en het vertalen van complexe zaken naar heldere informatie. Je communiceert makkelijk met collega’s op alle niveaus en verliest de wederzijdse belangen nooit uit het oog. Je kent de besluitvormingsprocedures van zowel de EU als de UNECE, je handelt met tact en overtuiging en je beweegt je makkelijk in het (inter)nationale speelveld. Je hebt gevoel voor politiek en bestuurlijk gevoelige onderwerpen en kunt zelfstandig beslissingen nemen. 
Afhankelijk van je opleiding en ervaring kan je salaris bij een volledig dienstverband oplopen tot maximaal €5.245,- bruto per maand (schaal 11), exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. 
Je standplaats is Zoetermeer. Het is van belang dat je bereid bent om te reizen. 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Maarten Balk (Manager Typegoedkeuringen): mbalk@rdw.nl

Je kunt tot en met 11 augustus 2019 reageren op deze vacature via onze sollicitatiepagina.

RDW. Werken aan een nieuwe tijd.

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen. Bij onze ambitieuze organisatie passen medewerkers die hun grenzen willen verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf halen. Door te investeren in onze medewerkers, maken we innovaties mogelijk. Werk je bij de RDW, dan werk je aan een nieuwe tijd. 

Voor intermediairs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers. 
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Overheid, Secretariaat