Jurist Arbeidsrecht

Jurist met accent op arbeids- en privacyrecht
30-40 uur per week
Vacaturenummer AT.UD/LS/2019-05


Universiteitsdienst - Legal Services
Wist je dat de TU Delft hoog scoort als het gaat om medewerkerstevredenheid? Er hangt bij ons dan ook een positieve en toekomstgerichte sfeer. En we groeien stevig: zowel als het gaat om baanbrekend onderzoek als om studentenaantallen. Jij werkt met ongeveer twaalf andere juristen op de afdeling Legal Affairs. We hebben allemaal onze eigen specialisatie – bijvoorbeeld onderwijsrecht, bestuursrecht, privaatrecht of ondernemingsrecht – maar zijn tegelijkertijd van alle markten thuis om elkaar te kunnen ondersteunen en adviseren. Zijn er bepaalde zaken waar jij je graag in wilt vastbijten? Of wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan krijg je daar volop ruimte voor.

Functie omschrijving
Ontslagzaken, langdurig zieke medewerkers, een reorganisatie: de HR-afdeling van de TU Delft krijgt met uiteenlopende zaken te maken. Bij complexe kwesties, of wanneer onverhoopt een conflict ontstaat tussen de TU Delft en een medewerker, kom jij als jurist in beeld. Je duikt in de zaak en werkt je advies uit. Komt het tot een procedure bij het UWV of de kantonrechter? Dan ben jij degene die namens de TU Delft procedeert. Naast het arbeidsrecht heb je ook het privacyrecht onder je hoede.

Dit ga je doen
Jij bent binnen de TU Delft één van de experts op het gebied van arbeidsrecht, en hebt twee of drie (van de acht) faculteiten in je account. Dit betekent dat jij voor de HR-adviseurs van deze faculteiten het vaste aanspreekpunt bent als er dossiers zijn waar zij zonder jouw expertise niet uitkomen. Je ondersteunt en adviseert hen vooral bij cases rondom ontslag en arbeidsongeschiktheid. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld brieven en processtukken opstelt, voorlichting geeft en regelgeving opstelt. En staat er een reorganisatie op stapel? Dan begeleid jij deze van a tot en met z, zowel juridisch als procesmatig. Komt het ergens toch tot een procedure, dan procedeer jij namens de universiteit.

Ook op het gebied van privacy is een rol voor jou weggelegd. Passen we de regels voor het gebruik van de persoonsgegevens van medewerkers op de juiste manier toe? En voldoen we aan de beveiligingseisen? Heeft iemand binnen de universiteit hier vragen over, dan kan hij of zij bij jou terecht.

Dit heb jij in huis

 • Een wo-diploma Nederlands recht.
 • Ruime kennis van arbeidsrecht en sociaalzekerheidsrecht en ongeveer vijf jaar ervaring als arbeidsjurist.
 • Kennis van en ervaring met privacyrecht en AVG.
 • Analytische vaardigheden en een oplossingsgerichte instelling.
 • Uitstekende taalvaardigheden in het Engels.
 • Goede social skills: je beweegt soepel in een groep, legt makkelijk contact met mensen op verschillende niveaus en weet snel vertrouwen te kweken.


Dit bieden wij

 • Een salaris van € 3.637,- tot € 4.978,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek.
 • Een jaarcontract met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een uitstekende pensioenregeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • De mogelijkheid om voor een deel zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • De ruimte om op flexibele tijden en/of thuis te werken.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Sporten met korting en deelname aan het Health Coach Programma van de TU Delft.


Informeren en solliciteren
Mail je motivatie en cv uiterlijk 18 augustus 2019 naar Gert ter Meulen, hoofd Legal Affairs, via po.ud@tudelft.nl of via het online sollicitatieformulier. Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Gert ter Meulen via telefoonnummer 015 – 278 73 86.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal via po.ud@tudelft.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Jurist, Universiteit/HBO Onderwijs