Beleidsjurist

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Als beleidsjurist werk je voor het ministerie van BZK mee aan totstandkoming van de wet digitale overheid en onderliggende uitvoeringsregelgeving.
Je werkomgeving

DPA verbindt professionals met de wereld van werk. In de expertisedomeinen waar wij op focussen en in excelleren. Beursgenoteerd, maar nog steeds eigenzinnig en vol karakter. Ons vakgebied overheidsjuristen is gespecialiseerd in de bemiddeling van tijdelijke en vaste juridische professionals voor de overheid in de breedste zin van het woord.  Onze hardwerkende, loyale, no-nonsense professionals werken doorlopend op mooie uitdagende opdrachten door heel Nederland waarin zij bijdragen aan de maatschappij en ruimte om ons heen. 

Past deze functie niet helemaal bij jou, maar ben jij wel een echte overheidsjurist? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken die bij jouw toekomstplannen passen. Zzp’ers zijn natuurlijk ook van harte welkom om te reageren.


Wat je gaat doen

Als beleidsjurist werk je voor het ministerie van BZK mee aan totstandkoming van de wet digitale overheid en onderliggende uitvoeringsregelgeving. voor Het programma eID zoeken wij een jurist, met ruime en aantoonbare kennis van de juridische aspecten van ICT/digitalisering van (overheids-)processen. In voorkomende gevallen adviseer je de departements- en programmaleiding over juridische beleidsmatige keuzes. Als juridisch beleidsmedewerker maak jij je sterk voor zorgvuldige en vlotte besluitvorming. Je bent betrokken bij het schrijven van politieke nota’s, opstellen van juridische documenten en beantwoorden van Kamervragen.


Jouw profiel
 • Je hebt een wo-rechtenstudie afgerond;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring op een beleidsafdeling of juridische afdeling;
 • Je bent flexibel, creatief en overtuigend;
 • Je weet je verhaal helder voor het voetlicht te brengen, zowel op schrift als in de onderlinge contactsfeer;
 • Je kunt goed analyseren en werkt planmatig;
 • Je hebt een antenne voor de verhoudingen en ontwikkelingen in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wat je van ons kunt verwachten

DPA biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Onze professionals worden door ons enthousiaste team van recruiters, accountmanagers en HR-officers intensief begeleid gedurende hun loopbaan. Zo organiseren wij diverse trainingen, workshops en kennisbijeenkomsten waarbij persoonlijk contact voorop staat. Ook kun je je vakinhoudelijke kennis verdiepen door middel van het volgen van bijv. een Grotius opleiding.

Onze juridische professionals bieden wij uitdagende en afwisselende opdrachten bij de Rijksoverheid, provincies, gemeentes, waterschappen en omgevingsdiensten. Opdrachtgevers waarmee wij nauwe banden hebben. Zo vinden wij voor iedere professional de ideale werkplek! Samen met professionele en ambitieuze collega’s draag jij bij aan de maatschappij en ruimte om je heen. DPA biedt je daarbij ook:

 • Een uitstekend primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Een netwerk van juristen in jouw vakgebied waarmee je kunt sparren;\
 • (Digitale) kenniscommunity;
 • Carrièrebegeleiding;
 • Informele borrels/ teamuitjes;
 • Een niet-ziek-zijn bonus.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid