Juridisch adviseur privaatrecht

Juridisch adviseur privaatrecht
Bijdragen aan wegen, vaarwegen en watersystemen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. En tegelijkertijd zorgen dat Rijkswaterstaat juridisch in control blijft. Dat is wat je doet als jurist privaatrecht. Jij schept duidelijkheid in uiteenlopende privaatrechtelijke vraagstukken.

Je adviseert alle onderdelen van Rijkswaterstaat en bent verantwoordelijk voor het afhandelen van diverse vraagstukken rondom overeenkomsten, aanbestedingen, intellectueel eigendom en ondernemingsrecht. Door het scheppen van duidelijkheid bepaal je mede het succes van onze infrastructurele projecten. De aard van de vraagstukken waar jij je mee bezighoudt, varieert van ‘een korte vraag’ die je binnen een dag kunt beantwoorden tot complexe, politiekgevoelige vraagstukken waarbij diverse dwarsverbanden bestaan met andere rechtsgebieden.

Als jurist breng je privaatrechtelijk-juridische ontwikkelingen in kaart en maak je specialistische kennis bruikbaar voor je collega’s binnen Rijkswaterstaat. Je draagt bij aan de uniformering van de werkwijze van de diverse diensten en neemt deel aan departementale werkgroepen op het gebied van privaatrecht. Ook verzorg je het up-to-date houden van kennis over relevante literatuur en jurisprudentie en draag je bij aan de ontwikkeling en evaluatie van beleid, wet- en regelgeving.

Jij bent in eerste instantie gericht op probleemoplossing. Hierbij houd je de (inter)nationale juridische regelgeving, kaders en procedures voor ogen. Dankzij jouw kennis en ervaring creëer je draagvlak bij partijen met tegengestelde belangen en lever je een bijdrage aan de innovatie van (advies)producten. Dit doe je zowel in- als extern en richting zowel samenwerkingspartners als het bedrijfsleven en burgers. Zo onderstreep je continu het imago van Rijkswaterstaat als betrouwbare partner.

Maak kennis met juridisch Rijkswaterstaat – Lunch mee 27 aug 12.00- 14.00 uur.

Wil je meer weten over de juridische projecten en functies bij Rijkswaterstaat, schuif dan

vrijblijvend aan bij onze juristenlunch op dinsdag 27 augustus. Klik hier om je aan te melden.

Voordat je gaat solliciteren eerst meer informatie over de vacature? Dat kan. Bel of app met Pieternel Smit, afdelingshoofd Expertise en Rijkswaterstaat Advocaten, via 06–10929061. Zij staat je graag te woord. 

Vacaturenummer: RWS190920

Functie-eisen
Deze baan past bij je als je …

  • Een wo-diploma privaatrecht hebt, en bij voorkeur affiniteit met aanbestedingsrecht.
  • Ervaring hebt met privaatrecht, bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie.
  • Verstandig om kunt gaan met gevoelige materie, goed kunt communiceren en oog hebt voor zowel de juridische kaders als de belangen van Rijkswaterstaat.
  • Je herkent in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.


Is deze functie toch niet helemaal wat jij zoekt of wat bij jou past? Bekijk dan onze andere juridische vacatures.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 13
Salaris Min €4168 - Max €6249 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
De selectiegesprekken vinden plaats in week 38.
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' buttons.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Belastingadviseur, Overheid