Juridisch adviseur aanbestedingsrecht

Juridisch adviseur aanbestedingsrecht
Een optimale infrastructuur begint met de inkoop van producten en diensten voor aanleg, beheer en onderhoud. Jouw juridische adviezen bepalen mede het succes vanRijkswaterstaat. Als jurist schep jij duidelijkheid in uiteenlopende aanbestedingsvraagstukken. Zo zorg je dat we wij juridisch in control zijn.

Je adviseert alle onderdelen van Rijkswaterstaat, maar hoofdzakelijk de afdeling Inkoop Uitvoerings Centrum (IUC). Deze afdeling is een volwaardige inkoopafdeling met operationele, tactische en strategische inkoopactiviteiten op het gebied van bedrijfsvoering. Het IUC heeft landelijke dekking binnen Rijkswaterstaat en binnen de Rijksoverheid en biedt haar dienstverlening ook aan andere overheidsorganisaties aan. Via jouw adviezen aan het IUC draag je bij aan wegen, vaarwegen en watersystemen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken.

Als jurist aanbestedingsrecht zorg je dat onze kennis over relevante literatuur en jurisprudentie rondom aanbestedingsrecht up-to-date blijft. Verder zet je je kennis en ervaring in voor het verbeteren en vernieuwen van producten van andere overheden. Hierbij heb je oog voor de samenhang met andere vakgebieden. Als aanspreekpunt voor inkoopafdelingen breng je privaatrechtelijk-juridische ontwikkelingen in kaart en maak je specialistische kennis bruikbaar voor je collega’s. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling en evaluatie van beleid en wet- en regelgeving. Je neemt ook deel aan departementale (ad-hoc-)werkgroepen op het gebied van aanbestedings- en privaatrecht.

Met onderwerpen als aanbestedingsprocedures, , intellectueel eigendom, en contractenrecht weet jij wel raad. Zelfs onder druk blijf je kalm, ga je precies te werk en lever je op tijd kwaliteit. Je behandelt complexe dossiers en draagt bij aan de uniformering van de werkwijze. Hierbij ben je in eerste instantie gericht op probleemoplossing en houd je de (inter)nationale juridische regelgeving, kaders en procedures voor ogen. Door je kennis en ervaring te delen, creëer je draagvlak bij partijen met tegengestelde belangen. Dit doe je zowel in- als extern en richting zowel samenwerkingspartners als het bedrijfsleven en burgers. Zo onderstreep je continu het imago van Rijkswaterstaat als betrouwbare partner.

Maak kennis met juridisch Rijkswaterstaat – Lunch mee 27 aug 12.00- 14.00 uur.

Wil je meer weten over de juridische projecten en functies bij Rijkswaterstaat, schuif dan vrijblijvend aan bij onze juristenlunch op dinsdag 27 augustus. Klik hier om je aan te melden.

Voordat je gaat solliciteren eerst meer informatie over de vacature? Dat kan. Bel of app met Pieternel Smit, afdelingshoofd Expertise en Rijkswaterstaat Advocaten, via 06–10929061. Zij staat je graag te woord.

Vacaturenummer: RWS190916

Functie-eisen
Deze baan past bij je als je …

  • Een wo-diploma privaatrecht hebt, met een aanvullende specialisatie in aanbestedingsrecht en bij voorkeur ook in (internationaal) contractenrecht.
  • Ervaring hebt met aanbestedingsrecht en privaatrecht, bij voorkeur met het geven van advies aan een inkoopafdeling binnen de overheid.
  • Goed kunt communiceren en samenwerken en snel kunt schakelen.
  • Je bewust bent van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en ernaar handelt.
  • Je herkent in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
  • Is deze functie toch niet helemaal wat jij zoekt of wat bij jou past? Bekijk dan onze andere juridische vacatures.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 12
Salaris Min €3740 - Max €5559 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
De selectiegesprekken vinden plaats in week 38.
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid