Juridisch adviseur scheepvaart

De rijksvaarwegen zijn onmisbaar binnen onze Nederlandse infrastructuur. Als jurist draag jij bij aan vlot en veilig scheepvaartverkeer. Met je juridische expertise optimaliseer je veiligheid en doorstroming. Dit doe je onder meer via corridormanagement en innovatieve projecten zoals virtuele betonning.

Je denkt mee in vraagstukken die voortkomen uit de scheepvaartregelgeving, waaronder de Scheepvaartverkeerswet en het Binnenvaartpolitiereglement. Ook richt je je op vraagstukken rondom strafrecht. Omdat de scheepvaartregelgeving internationaal wordt vastgesteld, komt het goed van pas dat je de weg weet op het internationale werkterrein. Verder adviseer je over smart mobility op het water, zoals smart shipping en smart logistics. Je maakt deze technieken juridisch mogelijk en draagt zo bij aan Rijkswaterstaat als innovatieve organisatie.

Specialistische kennis maak je bruikbaar voor je collega’s binnen Rijkswaterstaat, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld richting de Landelijke eenheid van de Politie en andere beheerders van vaarwegen. Daarnaast informeer je onze klanten tijdig over ontwikkelingen binnen de relevante rechtsgebieden en breng je bestuurlijk-juridische ontwikkelingen in kaart. Denk hierbij aan nieuwe ontwikkelingen op scheepvaartgebied, zoals autonoom varende schepen. Je adviezen dragen bij aan de uniformering van de werkwijze van de diverse diensten. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling en evaluatie van beleid, wet- en regelgeving.

Als jurist maak je deel uit van een team van juristen die allemaal werkzaam zijn binnen het werkveld verkeer en beheer. In dit team valt ook wegregelgeving, tunnelregelgeving, kabels en leidingen, en privacywet- en regelgeving. Je voert, indien hiertoe aanleiding is, werkzaamheden uit op de andere rechtsgebieden in je team. Dit zorgt voor veel dynamiek en afwisseling binnen je functie.

Maak kennis met juridisch Rijkswaterstaat – Lunch mee 27 aug 12.00- 14.00 uur.

Wil je meer weten over de juridische projecten en functies bij Rijkswaterstaat, schuif dan

vrijblijvend aan bij onze juristenlunch op dinsdag 27 augustus. Klik hier om je aan te melden.

Voordat je gaat solliciteren eerst meer informatie over de vacature? Dat kan. Bel of app met Pieternel Smit, afdelingshoofd Expertise en Rijkswaterstaat Advocaten, via 06–10929061. Zij staat je graag te woord.

Vacaturenummer: RWS190917

Functie-eisen
Deze baan past bij je als je …

  • Een wo-diploma rechten hebt.
  • Bij voorkeur minimaal vier jaar ervaring hebt met algemeen bestuursrecht.
  • Kennis hebt van en of belangstelling voor scheepvaartregelgeving en de binnenvaartsector.
  • In samenwerking met verschillende disciplines tot een goed resultaat weet te komen en bij tegengestelde belangen anderen kunt overtuigen.
  • Je bewust bent van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en ernaar handelt.
  • Je herkent in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 12
Salaris Min €3740 - Max €5559 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
De selectiegesprekken vinden plaats in week 38.
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Overheid