Juridisch adviseur water

Voldoende en schoon water; dat is een van de doelen van Rijkswaterstaat. Als jurist water adviseer je geheel Rijkswaterstaat over chemische en ecologische waterkwaliteitsvraagstukken. Je behandelt de juridische kant van complexe dossiers en draagt bij aan wet- en regelgeving en procesuniformering.

Jouw werk als waterjurist is dynamisch en afwisselend. Zo begin je maandag bijvoorbeeld met een overleg op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over recent ontdekte schadelijke stoffen in water. Je ontwikkelt samen met chemici en andere disciplines een landelijke aanpak. Op dinsdag geef je misschien in een van de regiokantoren een presentatie aan vergunningverleners en handhavers om de nieuwe Omgevingswet uit te leggen. Op woensdag schrijf je mee aan een nota voor de minister over nieuw waterkwaliteitsbeleid en ’s middags sta je voor de rechter om een handhavingsactie tegen een waterkrachtcentrale te verdedigen.

Ook de laatste twee dagen van je werkweek zijn afwisselend. Op donderdag verricht je een juridische check op een vergunning voor een groot bedrijf waarbij het besluit moet staan als een huis. Tijdens een lunchlezing praten je collega-juristen je bij over de zaken waarmee zij bezig zijn. Op vrijdag sluit je de week af door samen met ecologen te werken aan een nieuw kader voor de beoordeling van activiteiten in het watersysteem. Dit vanwege de implementatie van de Europese Kaderrichtlijn Water.

Om al je werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, onderhoud je een relevant netwerk. Je brengt de juiste mensen bij elkaar om gezamenlijke adviezen en ondersteunende diensten tot stand te brengen. Ook draag je bij aan het delen en borgen van jouw kennis binnen de juridische keten van Rijkswaterstaat. Daarvoor voer je in- en extern overleg. Je brengt bestuurlijk-juridische ontwikkelingen in kaart en maakt specialistische kennis bruikbaar voor je collega’s binnen Rijkswaterstaat. Dit doe je onder meer via het geven van presentaties, het organiseren van kennisbijeenkomsten en het schrijven van artikelen en memo’s.

Maak kennis met juridisch Rijkswaterstaat – Lunch mee 27 aug 12.00- 14.00 uur.

Wil je meer weten over de juridische projecten en functies bij Rijkswaterstaat, schuif dan

vrijblijvend aan bij onze juristenlunch op dinsdag 27 augustus. Klik hier om je aan te melden.

Voordat je gaat solliciteren eerst meer informatie over de vacature? Dat kan. Bel of app met Pieternel Smit, afdelingshoofd Expertise en Rijkswaterstaat Advocaten, via 06–10929061. Zij staat je graag te woord.

Vacaturenummer: RWS190918

Functie-eisen
Deze baan past bij je als je …

  • Een wo-diploma hebt, bij voorkeur in een bestuursrechtelijke afstudeerrichting.
  • Kennis hebt van, en bij voorkeur werkervaring met, het waterrecht.
  • Snel verbanden kunt leggen en goed weet om te gaan met complexe en technische vraagstukken.
  • Stressbestendig bent en een gezonde dosis overtuigingskracht in huis hebt.
  • Goed kunt plannen en organiseren, samenwerken en netwerken.
  • Je herkent in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.


Is deze functie toch niet helemaal wat jij zoekt of wat bij jou past? Bekijk dan ook onze andere juridische vacatures.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 11
Salaris Min €3192 - Max €4905 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
De selectiegesprekken vinden plaats in week 38.
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Overheid