Jurist algemeen bestuursrecht

Wat is er mooier dan een bijdrage leveren aan (vaar)wegen en watersystemen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken? Jouw juridische adviezen bepalen mede het succes van Rijkswaterstaat. Als jurist algemeen bestuursrecht en Wet openbaarheid van bestuur adviseer je over diverse vraagstukken.

Je richt je op vraagstukken over onder meer het nemen van besluiten, bezwaarprocedures, handhaving en klachtrecht. Ook draag je bij aan de afstemming over en de tijdige en adequate beantwoording van omvangrijke, politiek-bestuurlijk gevoelige verzoeken rondom de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Hierbij verzorg je ook het juridisch advies in bezwaarprocedures.

Bestuurlijk-juridische ontwikkelingen breng je in kaart en je maakt specialistische kennis bruikbaar voor je collega’s binnen Rijkswaterstaat. Dit doe je onder meer via het geven van presentaties, het organiseren van kennisbijeenkomsten en het schrijven van artikelen en memo’s. Je behandelt complexe dossiers, draagt bij aan de uniformering van de werkwijze binnen de diverse onderdelen van Rijkswaterstaat en voert in- en extern overleg. Daarnaast lever je input voor de ontwikkeling van beleid, wet- en regelgeving en de evaluatie daarvan.

Jouw adviezen als jurist algemeen bestuursrecht en Wob bepalen mede hoe efficiënt, zorgvuldig en burgervriendelijk Rijkswaterstaat besluiten neemt. Je denkt mee over en werkt aan kaders die deze processen verbeteren. Dankzij jou is Rijkswaterstaat succesvoller in de handhaving van onder meer waterveiligheid en -kwaliteit. Denk aan het goed doorlopen van beroepsprocedures. Ook kom je met adequate voorstellen om de uitvoerbaarheid van nieuwe wetgeving te verbeteren.

Maak kennis met juridisch Rijkswaterstaat – Lunch mee 27 aug 12.00- 14.00 uur.

Wil je meer weten over de juridische projecten en functies bij Rijkswaterstaat, schuif dan 

vrijblijvend aan bij onze juristenlunch op dinsdag 27 augustus. Klik hier om je aan te melden.

Voordat je gaat solliciteren eerst meer informatie over de vacature? Dat kan. Bel of app met Pieternel Smit, afdelingshoofd Expertise en Rijkswaterstaat Advocaten, via 06–10929061. Zij staat je graag te woord.

Vacaturenummer: RWS190919

Functie-eisen
Deze baan past bij je als je …

  • Een wo-diploma rechten hebt en bij voorkeur een bestuursrechtelijke afstudeerrichting.
  • Recente werkervaring hebt binnen bestuursrecht.
  • Kennis hebt van de Wet openbaarheid van bestuur en van handhaving.
  • Je herkent in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.


Is deze functie toch niet helemaal wat jij zoekt of wat bij jou past? Bekijk dan onze andere juridische vacatures.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 11
Salaris Min €3192 - Max €4905 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Minimaal aantal uur per week 32
Maximaal aantal uur per week 36
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
De selectiegesprekken vinden plaats in week 38.
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Overheid