Bibliotheek medewerker

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Voor het beheer en ontwikkeling van de informatievoorziening vanuit de bibliotheek zijn wij op zoek naar een bibliotheek medewerker. Met jouw servicegerichte en proactieve houding vorm jij de spil van de bibliotheek. Door goed te luisteren heb jij snel de informatiebehoefte van de bibliotheek-gebruikers door en zorg jij dat ze hier ook in worden voorzien. Je werkt graag oplossingsgericht en krijgt energie van het doorvoeren van verbeteringen en optimaliseren van de huidige processen, passend bij deze tijd waarin het aanbod verandert van papier naar digitaal.

 
Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 

 • Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en het beheer van de bibliotheek (bibliotheek-applicatie Adlib, administratie, collectie, dienstverlening, ordelijke presentatie)
 • Verstrekken van informatie aan -, uitvoeren van verzoeken om informatie en literatuur door kantoorgenoten
 • Het geven van assistentie bij het gebruik van bibliotheek-bronnen
 • Beleidsvoorbereidende en beleidsondersteunende werkzaamheden ten aanzien van informatievoorziening
 • Opstellen van het concept bibliotheek-budget in overleg met de verantwoordelijke manager
 • Het aangaan van abonnementen, bestellen van boeken ten behoeve van de bibliotheek, werknemers en de daarbij behorende financiele verantwoording

 

Vaardigheden

 

 • Afgeronde ‘Bibliothecaris’-opleiding (bijv. IDM) of aantoonbare ervaring met het werken als bibliotheek medewerker
 • Minimaal drie jaar ervaring in het zelfstandig beheren van een bibliotheek in een professionele omgeving, bij voorkeur in de advocatuur
 • Goede Nederlandse taalvaardigheid en goede beheersing van de Engelse taal
 • Ervaring met algemene applicaties (Word Excel etc.)
 • Ervaring met bibliotheekapplicaties
 • Ervaring met content integrators (bij voorkeur LI)

 

Als bibliotheek medewerker bij DLA Piper ga je voor drie dagen per week aan de slag in een internationale werkomgeving met zicht op een vast dienstverband. Je komt te werken in een professionele omgeving met een informeel karakter. We bieden een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Daarnaast vinden wij de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen belangrijk. Daarbij speel je zelf ook een actieve rol. Kantoor biedt aan elke medewerker de mogelijkheid zich persoonlijk te ontwikkelen door middel van een intern trainingsprogramma.
 
Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel en ben jij op korte termijn beschikbaar? Reageer dan snel via onze website. Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken. 

 

PRE-ENGAGEMENT SCREENING  

  

In the event that we make an offer to you, and where local legislation permits, we may conduct pre-engagement screening checks that may include but are not limited to your professional and academic qualifications, your eligibility to work in the relevant jurisdiction, any criminal records, your financial stability and references from previous employers.

 

 
  
Primaire locatie : Netherlands-Amsterdam
Functie : Corporate Management
Dienstverband : Parttime

Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Overig