Senior Legal Advisor

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior Legal Advisor

 

Voor ManpowerGroup Nederland in Diemen zijn wij op zoek naar een Senior Legal Advisor.
Op de afdeling Legal worden met name arbeidsrechtelijke- en verbintenisrechtelijke vraagstukken behandeld. De afdeling is een kleine, dynamische club van gedreven mensen. Zo is de afdeling aanspreekpunt voor juridische vraagstukken vanuit alle onderdelen van ManpowerGroup Nederland. Dat houdt onder meer in dat de afdeling op een breed gebied ondersteuning biedt aan diensten zoals uitzenden, detachering, MSP dienstverlening,  digitale transformatie en inkoop- en projectmanagement. Als Senior Legal Advisor ben je sparringpartner en adviseer je je collega's door alle lagen van de organisatie heen, van uitzendvestiging tot aan directie. Ook door internationale collega’s wordt er regelmatig een beroep gedaan op de afdeling.

De Senior Legal Advisor is verantwoordelijk voor het in lijn met wetgeving, rechtspraak, visie en beleid van ManpowerGroup, zelfstandig adviseren over en het afhandelen van juridische vraagstukken die ontstaan binnen de ManpowerGroup. Vanzelfsprekend met een zo’n succesvol mogelijk resultaat. Primair aandachtsgebied vormt het contractenrecht en subsidiair arbeidsrecht. De Senior Legal Advisor valt onder en rapporteert aan de Senior Director Legal Affairs.

Wat ga je doen?

 • Als zelfstandig juridisch adviseur ben je betrokken bij zaken zoals het opzetten en beoordelen van samenwerkingsovereenkomsten met opdrachtgevers, aanbestedingen en tenders.
 • Je beoordeelt algemene voorwaarden,  inkoopovereenkomsten én neemt arbeidsrechtelijke vraagstukken in behandeling.
 • Je neemt deel aan of geeft leiding aan verschillende projectteams waarin je meewerkt aan het ontwikkelen en verwezenlijken van nieuwe dienstverleningsvormen en producten. Het bewaken van de juridische aspecten behoort tot jouw verantwoordelijkheid.
 • Pro-actief doe je voorstellen bij het veranderen van wetgeving en reglementering die van invloed (kunnen) zijn op het werkproces binnen ManpowerGroup.
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van juridische procedures, juridische standaarden en juridische producten en diensten die bijdragen aan een optimalisatie van de bedrijfsvoering.
 • Je speelt een actieve rol in het ontwikkelen van juridisch beleid en houdt de regie over de uitvoering.

Wat biedt de ManpowerGroup jou?

Een uitdagende rol, waarin jouw ervaring en ideeën zeer gewaardeerd worden.

Werken bij ManpowerGroup betekent onderdeel zijn van een gedreven team professionals. De ManpowerGroup gelooft dat werk méér is dan werk en willen de beste zijn in wat we doen. Dat voel je in elke vezel van de organisatie. Dat betekent in de praktijk dat ze altijd een stapje meer zetten , en dat wát ze ook doen, het onderdeel moet zijn van het gezamenlijke succes. Samenwerken is een vanzelfsprekendheid en dat geldt voor alles en iedereen. Werken bij ManpowerGroup betekent voorop willen lopen. Creativiteit en originaliteit zijn een must om elke dag opnieuw de doelen te realiseren.
Daarbij hoort een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden zoals: 

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een modern pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden met bijvoorbeeld mogelijkheid tot aankoop van extra vakantiedagen;
 • ManpowerGroup Nederland bonusregeling;​
 • Een smartphone;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een goede pensioenregeling en korting op verzekeringen.

Waar is de ManpowerGroup naar op zoek?

Als Legal Advisor heb je een commerciële inslag en denk je van nature graag mee in processen. Je bent ondernemend en hebt lef om uitdagingen aan te pakken. Vanuit je eerdere ervaring ben je gewend om gevraagd en ongevraagd te adviseren.

In jouw profiel komen verder terug: 

 • Een afgeronde universitaire studie Nederlands recht;
 • Minimaal 6 jaar relevante ervaring als bedrijfsjurist in zakelijke dienstverlening;
 • Kennis van verbintenissen- en arbeidsrecht;
 • Sterke communicatieve vaardigheden die jou een professioneel adviseur maken;
 • Een can-do mentaliteit met een sterke drive om tot resultaten te komen.

Enthousiast geworden over de functie van Senior Legal Advisor bij ManpowerGroup in Diemen? 

Halsten legal, juridische partner van ManpowerGroup, ondersteunt de ManpowerGroup in de werving en selectie van de beste kandidaat voor deze functie. Geïnteresseerd in deze uitdagende rol als Senior Legal Advisor? Stuur een mail, voorzien van CV naar ons via de solliciteerbutton. 

Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met: Sietske van der Werf, via sietske.vanderwerf@halsten.nl of telefonisch via: 06 – 46 74 80 06. 

Uiterste reactiedatum:   01 oktober 2019 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Legal Counsel, Zakelijke dienstverlening