Juridisch Adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Juridisch adviseur

26|8|2019 Thebe Bestuurs- en managementondersteuning 16 uur per week

Wordt dit jouw dag?

Voordat je aan de dag begint, loop je met je kop koffie langs het bestuurssecretariaat om gedag te zeggen. Eenmaal aan je bureau gezeten loopt de bestuurder langs voor een korte vraag voor overleg dat een kwartier later staat gepland. Daarna beantwoord je telefonisch en per e-mail uiteenlopende vragen managers en andere collega’s over het sluiten van een overeenkomst met een aanbieder van een innovatief zorgproduct, een vraag over een medewerker of een vraag over de zorg aan een van de cliënten van Thebe. Opeens krijg je een melding van een mogelijk privacy-incident waar je direct mee aan de slag moet om de ernst er van vast te stellen en de betrokken partijen hierover verder te adviseren. Na de lunch heb je een afspraak staan met een projectgroep over de ontwikkeling van een nieuwe dienst vanuit Thebe om de zorg te verbeteren. Na deze afspraak heb je nog een afspraak met een manager van een van de locaties van Thebe om te adviseren over een gezondheidsrechtelijke kwestie die speelt om uiteindelijk weer bij je bureau terug te keren en de laatste telefoontjes en mailtjes te behandelen. Je gaat met een voldaan gevoel naar huis in de wetenschap dat mede door jouw ondersteuning de cliënten van Thebe de beste zorg ontvangen. 

Thebe

Thebe is een zorgorganisatie binnen de sector verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Met ruim 4.000 medewerkers verlenen wij zorg aan bijna 8.500 cliënten in de regio West- en Midden-Brabant: bij cliënten thuis of in één van onze 23 verpleeghuizen, woonzorg-centra of kleinschalige locaties. 

Als juridisch adviseur werk je zelfstandig binnen een klein juridisch team (3 juristen) dat de organisatie ondersteunt vanuit de afdeling Bestuurs- en managementondersteuning. In verband met het vertrek van een van de juridische adviseurs is deze vacature ontstaan. 

Dit ben jij!

Jij hebt een academische opleiding rechten afgerond. Je vindt het leuk om in de volle juridische breedte een zorgorganisatie te adviseren. Je hebt minimaal 5 jaar recente ervaring in de advocatuur of in een vergelijkbare functie in het bedrijfsleven of de zorg. Je hebt bij voorkeur kennis van Gezondheidsrecht. Je weet van aanpakken en bent niet bang om een standpunt in te nemen. Je weet snel tot de juridische kern door te dringen, en een correct juridisch maar ook pragmatisch advies te geven waarmee de organisatie verder kan. Je bent flexibel en servicegericht. Je bent bovendien zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig, zodat je ook in staat bent dat advies over te brengen. 

Jouw taken

Als Juridisch Adviseur ben je verantwoordelijk voor de juridische ‘control’ binnen de organisatie. Je adviseert de raad van bestuur en het management vanuit jouw expertise (maar ook breed) inzake besluitvoornemens, plannen en ontwikkelingen. Gevraagd en soms ook ongevraagd. Je signaleert nieuwe wetgeving en beoordeelt deze op de consequentie voor Thebe en bent actief betrokken bij de implementatie ervan. Je vindt je weg in de diverse rechtsgebieden. Je stelt overeenkomsten op op allerlei gebieden (denk aan samenwerkingsverbanden, vastgoedtransacties, zorgproducten, etc.) of toetst voorgelegde overeenkomsten. Je beantwoordt alle voorkomende juridische vragen van raad van bestuur en management over de verschillende rechtsgebieden zoals arbeidsrecht, contractenrecht, gezondheidsrecht, huurrecht, mededingingsrecht, ondernemingsrecht en bestuursrecht. 

Feiten & Cijfers

De functie is in eerste instantie voor een jaar voor gemiddeld 16 uur per week. De functie is ingeschaald in FWG 65 CAO VVT. Daarnaast heb je recht op een pakket mooie arbeidsvoorwaarden waaronder een structurele eindejaarsuitkering, deelname aan een goed pensioenfonds (Zorg en Welzijn), een collectieve ziektekostenverzekering en een fietsenplan.

Waarom juist Thebe?

Je krijgt binnen onze visie de vrijheid om je werkzaamheden op je eigen manier goed te regelen. 

Je geniet van de voordelen van een grootschalige organisatie. Dit betekent volop scholingsmogelijkheden, goede secundaire voorwaarden en een uitgebreid voordeelpakket van Thebe Extra. Je hebt leuke collega’s en een goede werksfeer.

Thebe loopt voorop als het gaat om ontwikkelingen in de zorg. Vanuit onze visie staat eigen regie van de cliënt, vrijheid voor de medewerkers en intensieve samenwerking met ketenpartners centraal. En we staan niet stil!

Passen jij en Thebe bij elkaar?

Laat het ons weten! Solliciteer dan voor 30 september 2019 via de gele button met jouw CV en motivatiebrief.

Wil je eerst meer informatie? Neem contact op met Jorien Vereecken, 088-117 66 79.

Vacaturenummer: HOLD/BMO 19.231


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Jurist