Bestuurssecretaris

De uitdaging
Deze functie bestaat uit vier rollen: Bestuurssecretaris voor het College van Bestuur van Nyenrode Business Universiteit, Secretaris voor het bestuur van Stichting Nyenrode, Functionaris Gegevensbescherming en bedrijfsjurist.

Als bestuurssecretaris ondersteun en adviseer je de besturen op organisatorisch, bestuurlijk en procesmatig gebied, zodat weloverwogen besluitvorming kan plaatsvinden. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding van de bestuurlijke interne en externe vergaderingen en verzorgt de follow-up van deze vergaderingen. Daarbij coördineer en bewaak je de voortgang van de advies- en besluitvormingsprocessen. Je bewaakt en adviseert over naleving van statuten en rules & regulations en adviseert over governance vraagstukken. Tevens beoordeel je contracten en ondersteun je collega’s met betrekking tot juridische aspecten van hun werk. Binnen Nyenrode houdt je toezicht op de toepassing en naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De bestuurssecretaris rapporteert rechtstreeks aan de voorzitter van het College van Bestuur.

Wie ben jij?
Wij zoeken een bestuurssecretaris die sociaal, intelligent en kritisch is, die verbindt en complexiteit terug kan brengen tot eenvoudige en werkbare processen. Iemand die beleid kan vastleggen, maar ook kan meehelpen realiseren. De nieuwe bestuurssecretaris is organisatiesensitief en heeft inzicht in de wijze waarop invloed in organisaties wordt uitgeoefend en kan daarbij zelf ook verschillende stijlen hanteren. Iemand met een goed gevoel voor verhoudingen die makkelijk kan schakelen op alle niveaus.

Verder beschik je over:

  • Afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht;
  • ruime  werkervaring als bestuurssecretaris of in soortgelijke adviesrol richting een College van Bestuur of eindverantwoordelijke functie op strategisch niveau;
  • een groot analytisch- en probleemoplossend vermogen en weet je om te gaan met tegengestelde belangen, waarbij je in staat bent de gestelde doelen te realiseren;
  • ervaring met het bewaken van de procesmatige en inhoudelijke voortgang van (beleids)ontwikkelingen;
  • brede kennis van bestuurlijke verhoudingen en interne en externe governance;
  • inzicht in bestuur, taak en werkwijze van een stichting en een B.V.;
  • inzicht in samenhang tussen de verschillende beleidsterreinen;
  • kennis van gegevensbescherming;
  • vaardigheid in het opstellen van beleidsnota's en adviezen.

Wie zijn wij?
Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode is een kleinschalige particuliere universiteit, in 1946 opgericht door en voor het bedrijfsleven, met een internationale oriëntatie. Nyenrode biedt degree en executive education opleidingen aan op het gebied van business, management, accountancy, controlling en fiscaal recht, en verricht ook onderzoek in deze vakgebieden.

Onze medewerkers onderscheiden zich door hun flexibiliteit en veerkracht. Ze hebben veel passie voor hun vak en voor de organisatie. Zij zetten zich volledig in en zijn ambitieus!

Werken bij Nyenrode betekent werken op een bosrijk 13e-eeuws landgoed met kasteel in Breukelen. Daarnaast hebben wij een vestiging aan de Keizersgracht in het historische centrum van Amsterdam.

Wat bieden wij?
Nyenrode is een kennisinstituut en kenmerkt zich door een persoonlijke, informele sfeer en een professionele werkwijze. Resultaatgericht werken en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand, zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan exclusieve seminars en lunchcolleges. Onze ambitie is om in 2020 in de top 20 van Europese Business Schools te staan. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving waarbij je veel verantwoordelijkheid en ruimte krijgt om op je eigen wijze bij te dragen aan deze doelstelling.

Enthousiast geworden?
Dan ontvangen wij graag je reactie door middel van een motivatie en een curriculum vitae. Stuur dit alles naar jobs@nyenrode.nl.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Hester den Tex, Corporate Recruiter via h.dentex@nyenrode.nl of 0346-295958.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Legal Counsel, Universiteit/HBO Onderwijs