Gevorderd advocaat ondernemingsrecht

Wat doen onze advocaten ondernemingsrecht?

 

“Onze advocaten op het gebied van ondernemingsrecht zijn specialisten in civiel recht. Al onze advocaten ondernemingsrecht houden zich uiteraard bezig met het algemene verbintenissenrecht: contracteren en adviseren en procederen over contracten. We hebben een team dat zich met name bezig houdt met rechtspersonenrecht, fusies en overnames, franchise, distributie en agentuur en IE-recht. Het tweede team houdt zich – naast het algemene verbintenissenrecht - met name bezig met financiering en zekerheden en bedrijven in moeilijkheden, Dit team voert een hoogwaardige incassopraktijk met als specialismen bestuurdersaansprakelijkheid, schuldeiserbenadeling en pauliana-gerelateerde vraagstukken. In dit tweede team is deze vacature ontstaan. Affiniteit en ervaring met de genoemde leerstukken is noodzakelijk. Daarnaast is kennis van en ervaring met andere leerstukken terzake beleggen, kredieten, effecten, derivaten en renteswaps wenselijk”.

Wat ga jij doen?

Je draait direct mee in een dynamische proces- en adviespraktijk en werkt samen met advocaten van je eigen team en andere rechtsgebieden om tot hoogwaardige, praktijkgerichte en geïntegreerde oplossingen te komen. Je laat niet los, totdat het doel bereikt is. De klanten variëren van grote (inter)nationale ondernemingen tot het midden- en klein bedrijf. De afwisseling tussen enerzijds het sparren met een ervaren bedrijfsjurist en anderzijds de vraagbaak en steun-en-toeverlaat zijn van niet specifiek juridisch geschoolde ondernemer moet je leuk en uitdagend vinden. Dat zijn de belangrijkste klantprofielen.

Functie-eisen

  • 6 tot 9 jaar ervaring als advocaat in het gespecialiseerde ondernemingsrecht
  • Bij voorkeur heb je je Grotius-diploma Financiering & Zekerheden of Effectenrecht op zak
  • Je beschikt over uitstekende juridische probleemanalyse en oordeelsvorming
  • Je hebt – bij voorkeur - een eigen praktijk of klantenkring
  • Je bent ondernemend, creatief en commercieel
  • Accuraat, kritisch, gedreven en met doorzettingsvermogen

Wij bieden

  • Veel ruimte voor eigen initiatief
  • Zelfstandig  en samen werken in een mooi team

  • Veel aandacht voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden

  • Een plezierige informele omgeving met gedreven professionals

Salaris

in overleg

Contactgegevens

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Mail dan je CV en solliciatie naar onze HR functionaris Tamara Siebenlist via HR@pvdb.nl. Vertrouwelijke behandeling van de sollicitatie is vanzelfsprekend gegarandeerd. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen met Erik Jansen (teamleider) op telefoonnummer 024-3810841.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur