Advocaat-medewerker financieel recht

Financieel recht / procederen & adviseren / zorgplicht / Wft / (LMA) kredietdocumentatie / financiering en zekerheden. 

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag in een brede financieel rechtelijke advies- en procespraktijk binnen het banking & finance team. Je biedt met name ondersteuning bij het documenteren en begeleiden van (omvangrijke) financieringstransacties (LMA documentatie) en adviseert over zakelijke zekerheden. Daarnaast voer je procedures en adviseer je over uiteenlopende financieel rechtelijke onderwerpen, waaronder de zorgplicht bij diverse financiële producten zoals rentederivaten, beleggingen en (consumptieve) kredieten, maar ook over fraudezaken, Wft kwesties en nieuwe ontwikkelingen zoals fintech en blockchain. 

Je werkdagen zijn zeer afwisselend. Het ene moment schrijf je een advies en het andere moment ben je bezig met de voorbereiding van een kort geding. Of je bereidt een lezing voor die je samen met een collega geeft aan een groep (potentiële) cliënten. Ook schrijf je korte en actuele blogs over financieelrechtelijke onderwerpen.

Over de sectie
Je gaat werken bij het banking & finance team dat onderdeel is van de sectie Ondernemingsrecht van onze vestiging in Arnhem. Het banking & finance team is een jong team dat de afgelopen tijd succesvol gegroeid is. Momenteel zijn er 6 advocaten binnen dit team werkzaam. Binnen het banking & finance team werk je nauw samen met twee ervaren specialisten (Chantal van den Borne en Rob van Houts).

Jouw directe collega’s bij de sectie Ondernemingsrecht zijn vijftien advocaten, vijf (kandidaat-)notarissen, juridisch medewerkers en je collega’s van het secretariaat. De sectie houdt zich bezig met alle facetten van het ondernemingsrecht. Van procesrecht tot (internationaal) contractenrecht en van overnames en fusies tot financieel recht.

De sfeer bij de sectie Ondernemingsrecht is positief en collegiaal.

Wie ben je?
Je bent een ondernemende advocaat met een afgeronde Beroepsopleiding en tussen de 3 en 6 jaar werkervaring. Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met (deelgebieden van) het financieel recht. Ervaring met (omvangrijke) financieringstransacties (LMA documentatie) en/of grondige kennis van het goederenrecht (Grotius financiering en zekerheden) is een pré. Je kunt zelfstandig werken en bent een proactieve teamplayer. Je hebt graag zelf klantcontact en draait je hand niet om voor het geven van een lezing of workshop. Communiceren in het Engels is voor jou geen probleem. Je ziet het als een uitdaging om samen met jouw collega’s de vakgroep Banking & Finance verder uit te bouwen.  

Arbeidsvoorwaarden
Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons verwachten:

- een passend salaris (afhankelijk van onder meer werkervaring);
- een bonusregeling;
- 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
- een goede pensioenregeling;
- een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding;
- een laptop en mobiele telefoon;
- veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld binnen onze eigen Dirkzwager Academy.

Meer informatie of solliciteren?
Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Chantal van den Borne-Verheijen, associate partner Banking & Finance of Rob van Houts, senior advocaat. Je bereikt Chantal en Rob op telefoonnummer (0)26 353 83 10 of via e-mail op borne@dirkzwager.nl of vanhouts@dirkzwager.nl

Wil je solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton links naast deze tekst. Richt je sollicitatiebrief aan Petra Kiphardt (Manager P&O)


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Advocaat-medewerker, Juridisch