Legal Counsel bij Louwman Group via DPA Legal

Intro

Ben jij een ambitieuze jurist met een hands-on mentaliteit? Ligt jouw expertise op het gebied van arbeidsrecht? Heb je daarnaast brede bedrijfsjuridische ervaring of ben je vanuit de advocatuur werkzaam geweest in een algemene rechtspraktijk? Lijkt het jou bovendien een uitdaging om te werken voor een van de meest gerenommeerde spelers binnen de automotive branche? Dan is Louwman Group op zoek naar jou!

 

 

Wat je gaat doen

Als Legal Counsel bij Louwman Group word je onderdeel van de ambitieuze juridische afdeling in Den-Haag. Binnen je dagelijkse werkzaamheden zul je je met name focussen op het bieden van juridische ondersteuning aan alle werkmaatschappijen van de Louwman Group. Het accent ligt hierbij op het geven van advies op het gebied van arbeidsrecht. Daarnaast krijg je de kans om als Allround Legal Counsel aan de slag te gaan en te adviseren over allerhande juridische vraagstukken op het gebied van o.a. vastgoedrecht (huurrecht), ondernemingsrecht en algemeen verbintenissenrecht. Je wordt een belangrijke sparring partner voor je naaste collega’s binnen de juridische afdeling en schakelt daarnaast voortdurend met medewerkers en/of managers van andere afdelingen. Bovendien heb je veelvuldig contact met externe partijen, waaronder advocaten, leveranciers en medewerkers van verscheidene belangrijke automotive partijen. Je rapporteert direct aan de General Counsel.

 

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan hierbij onder andere uit:

 • Het in samenspraak met HRM behandelen van arbeidsrechtelijke aangelegenheden en het ontwikkelen van arbeidsvoorwaarden regelingen binnen Louwman Group op zowel individueel als collectief gebied;
 • Het behandelen van juridische vastgoedaangelegenheden in samenwerking met Concern Vastgoed;
 • Het adviseren over ondernemingsrechtelijke vraagstukken (o.a. corporate housekeeping);
 • Het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van verscheidene commerciële contracten;
 • Het signaleren en implementeren van relevante wet- en regelgeving.

 

 

Jouw profiel

Je bent een enthousiaste jurist met een praktische instelling die de vertaalslag naar de business kan maken. Je bent klantgericht, proactief en hebt bovendien:

 • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht;
 • 3 à 4 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist;
 • Ervaring met arbeidsrecht;
 • Ervaring met vastgoedrecht en ondernemingsrecht is een pré;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift.

 

 

Wat je van ons kunt verwachten

Als Legal Counsel bij Louwman Group krijg je de kans om het juridische vak uit te oefenen binnen een vooraanstaande, internationale organisatie. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en gaat een prettige samenwerking aan met de 5 andere juristen van de juridische afdeling. Bovendien krijg je:

 • Een marktconform salaris;
 • Een leaseauto;
 • Uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

 

Je werkomgeving

Louwman Group is één van de grootste en meest gerenommeerde automotive holding bedrijven van Nederland. Louwman Group heeft een gevarieerd merkenportfolio waaronder merken zoals Toyota, Lexus, Suzuki, Maserati, Peugeot en Mercedes. In Nederland heeft Louwman Group het importschap van Toyota, Lexus en Suzuki en daarnaast meer dan 60 dealerbedrijven.

 

Daarnaast is Louwman Group actief in lease- en financieringsactiviteiten, onderdelenhandel en banden en accu import. Een andere belangrijke tak binnen Louwman Group is Welzorg; specialist op het gebied van hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking.

 

De groep is voornamelijk nationaal georiënteerd, maar heeft daarnaast activiteiten in België, Zweden, Denemarken en Tsjechië.

 

Louwman Group is een familiebedrijf met een lange geschiedenis. Het is een ambitieuze en daadkrachtige organisatie met een hoge mate van collegialiteit. Binnen Louwman Group zijn ongeveer 3000 medewerkers werkzaam.

Contactgegevens

diana.vanderhelm@dpa.nl

+31 6 12 18 07 58