Juridisch kwaliteitsmedewerker Handhaving

Coevorden is een ambitieuze, middelgrote gemeente met aandacht voor vernieuwing. Er zit veel energie in de medewerkers en de organisatie. De gemeente Coevorden kent naast de stad Coevorden achtentwintig kernen en dat betekent iets voor de dynamiek en diversiteit waarin jij je werk doet. We werken steeds meer samen met onze dorpen en wijken en proberen zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat zij nodig hebben. Wie bij ons werkt kan rekenen op steun van collega’s, een leidinggevende die faciliteert, flexibele werktijden en een goed salaris. Je werkomgeving met zo’n 280 collega’s is groot genoeg voor professionaliteit en klein genoeg om op elk terrein collega’s te kennen en samen te werken. De korte lijnen, ook naar het college van B&W zorgen ervoor dat je slagvaardig kunt zijn. Regelmatig zijn we op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: omgevingsbewust, open en aanspreekbaar, klantgericht en doelgericht. Word jij hier enthousiast van? Misschien word jij dan onze nieuwe collega. Binnen de afdeling Leefomgeving zijn wij voor het team Omgevingsontwikkeling op zoek naar een: Juridisch kwaliteitsmedewerker Handhaving 36 uur per week, voor de periode van één jaar met de mogelijkheid tot een vast dienstverband Als team staan we open voor initiatieven uit de samenleving en ondersteunen deze vanuit een klantgerichte houding. We proberen overtredingen van regels zoveel mogelijk te voorkomen door het vooraf geven van toegesneden informatie. Indien toch overtredingen van de regelgeving plaatsvinden, dan treden we daar, op basis van ons handhavingsbeleid, tegen op. Wat moet je doen Je bent verantwoordelijk voor het bestuurlijk handhavingstraject Wabo, Wro, Woningwet, APV en andere bijzondere wetten en het afhandelen van (juridische) klachten. Het opzetten en begeleiden van handhavingsprocedures tegen diverse overtredingen hoort bij je taak, evenals het opsporen en in procedure nemen van illegale bouwpraktijken. Je voert handhavingsbesluiten zoals dwangsommen, vooraankondigingen en lastgevingen uit en je verleent juridische ondersteuning aan directe collega’s en bent de gemeentelijk contactpersoon milieuhandhaving voor de RUD. Je vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar en (hoger)beroepschriften, je levert een bijdrage aan handhavingsprocessen en stelt het integraal handhavingsprogramma en -beleid op. Als speciaal project behoort de coördinatie van toezicht en handhaving van permanente bewoning en illegale bouwactiviteiten op recreatieparken tot jouw takenpakket. Wie zoeken we

  • Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau en hebt actuele kennis van bestuursrecht, bouwrecht, omgevingsrecht, milieurecht en aangrenzende terreinen met bijbehorende jurisprudentie. Je hebt stevige ervaring met deze werkzaamheden.
  • Je bent goed in het contact met inwoners en bedrijven; van nature treed je in overleg, denk je in mogelijkheden en heb je gevoel voor mediation. Je zoekt naar oplossingen aan de voorkant en naar samenwerking binnen en buiten de organisatie.
  • Je denkt en handelt integraal en laat een stevige persoonlijkheid zien die verantwoordelijkheid neemt. Je kunt omgaan met conflictsituaties, maar blijft klantvriendelijk.
  • Je bent in staat de kansen te benutten die veranderende wetgeving biedt, hebt gevoel voor kwaliteit en bent stressbestendig.
  • Je stelt brieven en besluiten op in heldere taal en je schakelt gemakkelijk tussen zelfstandig werken en samenwerken.

Wat bieden we Wij bieden je een veelzijdige functie in een informele, open en collegiale werksfeer in een moderne werkomgeving. Afhankelijk van kennis en ervaring bieden wij je een salaris tussen € 2.591,- tot maximaal € 4.225,- bij een volledig dienstverband. De gemeente Coevorden heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden en secundaire regelingen zoals betaald ouderschapsverlof, een ruim aantal verlofuren en ruime faciliteiten op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Daarnaast werken we met flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (16,8% op jaarbasis) dat flexibel kan worden ingezet. Daarnaast zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan nevenactiviteiten zoals OR-lidmaatschap, oploskoffiesessies, coaching, loopbaanactiviteiten, activiteiten van de personeelsvereniging en een bijdrage aan diverse (tijdelijke) vakwerkgroepen. De afdeling Leefomgeving De afdeling Leefomgeving is één van de drie afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie. De afdeling is verantwoordelijk voor de leefomgeving en bestaat uit 5 teams: Vastgoed en Infrastructuur, Omgevingsontwikkeling, Economie en Leefbaarheid, Openbare Ruimte Zuid en Openbare Ruimte Noord. Het team Omgevingsontwikkeling In het team Omgevingsontwikkeling werken we met meer dan 20 mensen aan producten voor de ruimtelijke omgeving. Het team Omgevingsontwikkeling is een bundeling van de ruimtelijke taken (geënt op de Omgevingswet) van beleid tot uitvoering, van vergunningverlening tot toezicht en handhaving. Boeit het je om met ons te verbinden? En ben je nieuwsgierig naar ons en de mogelijkheden die het jou en ons kan bieden? Laat dan van je horen! Voor meer informatie kun je contact opnemen met de teamleider Annet Boon, telefoonnummer (0524) 598 204 of de P&O-adviseur Janneke Berends op telefoonnummer (0524) 598 364. Kijk op www.coevorden.nl voor meer informatie over onze gemeente. Je kunt reageren op deze vacature tot en met woensdag 21 februari 2018. Wij ontvangen je motivatiebrief en je cv graag via het online sollicitatieformulier op de site van Vooruit in Drenthe. Selectieprocedure Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Als uit de interne reacties geen passende kandidaat kan worden geselecteerd worden externe sollicitaties in het proces betrokken. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Acquisitie stellen wij niet op prijs! 

Contactgegevens

Janneke Berends


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker