Juridisch beleidsmedewerker

Beroeps- en belangenvereniging van schrijvers en vertalers

De Auteursbond is de beroeps- en belangenorganisatie voor iedereen die professioneel schrijft of vertaalt. De vereniging komt op voor de collectieve belangen van auteurs. Daarnaast ondersteunen we onze leden met individueel contractadvies. De Auteursbond behartigt de belangen van scenarioschrijvers, zelfstandige ondertitelaars, literaire schrijvers en vertalers, boekvertalers, toneelschrijvers, freelance journalisten en educatieve auteurs. 

Functieomschrijving

De juridisch beleidsmedewerker is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het beleid van de Auteursbond. De Auteursbond onderhandelt namens schrijvers en vertalers met producenten, omroepen, uitgevers en andere exploitanten van geschreven en te verfilmen werk. We behartigen de belangen van makers, bewaken hun auteursrecht, en zetten ons in voor een goede inkomenspositie van onze leden. Een belangrijk onderdeel vormt het onderhandelen over contractvoorwaarden en auteursrechtelijke vergoedingen. De beleidsmedewerker fungeert als spin in het web tussen het bestuur, de sectiebesturen, leden en externe organisaties. De beleidsmedewerker beweegt zich makkelijk in een politiek-bestuurlijke omgeving. 

Functie-eisen

We zoeken een jurist met specialisatie auteursrecht. Je beschikt over grondige kennis van de Auteurswet en hebt ruime ervaring met de contractpraktijk van zelfstandigen. Je bent bij voorkeur bekend bent met de film- en televisiesector, en beschikt over een netwerk binnen dit veld. Bekendheid en ervaring met de uitgeefwereld strekt tot aanbeveling. Je bent  pro-actief en je voelt je medeverantwoordelijk om het beleid van de Auteursbond uit te dragen. Je voelt je betrokken bij het werkterrein van schrijvers en vertalers en beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. 

Wij bieden

Een uitdagende functie in een inspirerende en informele werkomgeving. Het bureau van de Auteursbond is gevestigd in Amsterdam Oud-Zuid. De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op verlenging of een vast contract. 

Salaris

Afhankelijk van leeftijd en ervaring ligt het salaris tussen de € 4.000 - € 5.000 bruto per maand op basis van een volledige werkweek.  

Contactgegevens

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Annemarie van Toorn (senior juridisch beleidsmedewerker). Voor inlichtingen over het dienstverband kun je terecht bij Jan Hilbers (directeur).

Telefoon 020 – 624 0803 of per email bureau@auteursbond.nl

 

Je kunt solliciteren door je CV en motivatie te sturen naar bureau@auteursbond.nl. Je kunt reageren tot en met donderdag 22 februari 2018. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: ICT/Communicatie/Media, Juridisch medewerker