Jurist Handhaving

Als er één organisatie een uitdagende werkgever is, dan is het wel de DCMR, de milieudienst van het Rijnmondgebied. Elke dag opnieuw zetten wij alles op alles om 1,2 miljoen mensen veilig en leefbaar te laten wonen en werken in een gebied met een van de grootste havens ter wereld en risicovolle industriële complexen. Dat is dus balanceren voor gevorderden, want eenvoudige antwoorden zijn er niet. Jij kunt ons daarbij helpen als:

Jurist Handhaving

voor maximaal 32 uur per week

Wat ga je doen?

De komende jaren gaat de DCMR het risicogericht inspecteren verder optimaliseren waarbij het consequent handhaven een van de speerpunten is voor de DCMR. Het team verricht haar werkzaamheden voor de inspectiebureaus. Dit team bestaat uit zes formatieplaatsen en wordt ondersteund door procesondersteuners van de regiekamer. De DCMR is op zoek naar een gedreven jurist die goed kan samenwerken en een goed gevoel heeft voor de te leveren kwaliteit.

Het team levert expertise voor bestuursrechtelijke handhaving en stelt bestuursrechtelijke handhavingsproducten op. Daarbij kun je denken aan lasten onder dwangsom en lasten onder bestuursdwang. Je treedt op als vertegenwoordiger van de gemeente of provincie bij handhavingszaken die dienen bij bezwarencommissies, de rechtbank of de Raad van State. Daarnaast lever je input voor de inspectieplannen van de drie toezichtbureaus en geef je richting aan de toe te passen interventiestrategie. Als juridische beleidsmedewerker ben je in staat om inspecteurs te voorzien van een kwalitatief goed advies. Door jouw inbreng bevorder je de eenduidige toepassing van handhavingsproducten op basis van de geldende handhavingsstrategie. Je zorgt voor goede verbinding van juridische handhaving met andere expertises binnen de dienst en naar buiten.

Daarnaast behandelt het team uiteenlopende zaken, zoals publicaties op internet en WOB-verzoeken en stelt het besluiten op met betrekking tot de BRZO-taken. Niet in de laatste plaats heeft het team een rol in het bijhouden van de juridische ontwikkelingen en jurisprudentie en het toepasbaar maken van deze ontwikkelingen en vernieuwingen voor de inspecteur.

Wie zoeken wij?

Leg jij makkelijk verbindingen tussen de uitvoering van toezicht en het bestuursrechtelijk handhaven? En wil jij met jouw juridische achtergrond invloed hebben op hoe de DCMR handhaaft? Dan ben jij misschien wel de juridische beleidsmedewerker die we zoeken! Zeker wanneer je samenwerken hoog in het vaandel hebt staan, alleen met vakwerk genoegen neemt, en openstaat voor een kritische houding van collega’s.

  • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding rechtsgeleerdheid in Staats- en bestuursrecht en je hebt ervaring met toezicht en handhaving; 
  • Je kent niet alleen de  milieuwet- en regelgeving als je broekzak, maar deelt deze kennis ook;
  • Het opstellen, verdedigen en creëren van draagvlak voor adviezen/ideeën bij in- en externe overleggen gaat jou meer dan goed af;
  • Je weet hoe het openbaar bestuur en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocedures functioneren.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en zelfstandige functie binnen een gemotiveerde afdeling met ervaren collega’s. Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.017,08 bruto per maand (schaal 10) op basis van 36 uur per week.

Klinkt dit interessant?

Het bureauhoofd, Emiel Vos (telefoon 010 - 2468 315, e-mail: emiel.vos@dcmr.nl) verstrekt graag meer informatie over deze functie. Weet je genoeg? Richt je motivatiebrief en cv, onder vermelding van vacaturenummer 2018-006, vóór 26 februari 2018  aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, bureau Personeel, Informatie en Managementondersteuning, personeelszaken@dcmr.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist