(Extern) Lid Voor De Commissie Behandeling Van Bezwaarschriften

Gevormd door de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee, is Beverwijk met 40.000 inwoners een middelgrote gemeente. De gemeente Beverwijk doet het allemaal nét iets anders. We zijn doeners die werken op een eigentijdse manier.

 

Voor de behandeling van de bezwaarschriften zoekt de gemeente Beverwijk:

 

 

(Extern) Lid Voor De Commissie Behandeling Van Bezwaarschriften


Over de bezwaarschriftencommissie
De gemeente Beverwijk heeft een bezwaarschriftencommissie die bestaat uit een wisselend samengestelde commissie van maximaal twee leden en een (plaatsvervangend) voorzitter. De commissie wordt daarbij ondersteund door een ambtelijk secretaris. De commissie behandelt bezwaarschriften op het gebied van o.a. het omgevingsrecht, de Algemene Plaatselijke Verordening, de Participatiewet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de subsidieverordening.

Dit ga je doen als lid van de bezwaarschriftencommissie
Je hoort de bezwaarmakers en het college en vormt op basis hiervan het advies aan het college van B&W, de burgemeester en de gemeenteraad. Afhankelijk van het aantal ingekomen bezwaarschriften, wordt op woensdag twee keer per maand een hoorzitting gehouden. Deze hoorzittingen vinden ‘s avonds plaats vanaf 19:00 uur. De avond start met een korte voorbespreking, waarna gemiddeld 3 bezwaarschriften worden behandeld. Na de zittingen van ongeveer 30 minuten volgt een korte nabespreking.

Een lid van de bezwaarschriftencommissie

 

  • Is integer en onafhankelijk, heeft geen binding of betrokkenheid met het gemeentebestuur van Beverwijk.
  • Heeft inzicht in gemeentelijke organisaties en besluitvormingsprocessen.
  • Heeft academisch werk- en denkniveau, een juridische opleiding is een pré.
  • Beschikt over brede kennis van het bestuursrecht en rechtskennis op tenminste één van de genoemde rechtsgebieden.
  • Beschikt over goede communicatieve, sociale en redactionele vaardigheden.


De vergoeding
De leden van de commissie ontvangen een vaste vergoeding van € 155,- per zitting. Daarnaast wordt een reiskostenvergoeding toegekend. De benoeming vindt plaats voor een termijn van 4 jaar met een mogelijkheid tot verlenging.

Mijn stad, jouw werk
Ga jij als lid van de bezwaarschriftencommissie een bijdrage leveren aan onze stad? Reageer dan voor 27 februari 2018 door je motivatiebrief en cv naar ons te sturen, ter attentie van Joantine Zwiers, team Advies. Wil je met ons kennismaken? Kijk dan op www.werkenvoorbeverwijk.nl. Wil je direct solliciteren klik dan hier.

Heb je vragen over deze vacature? Susan Bodt, kwaliteitsadviseur, en Margo Verhagen, teamleider Administratie en Kwaliteit, beantwoorden ze. Vragen over de procedure kun je stellen aan Joantine Zwiers (team Advies), allen bereikbaar via 0251 256 256.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid