Klantregisseur Participatie

Ben jij de partner in zelfstandigheid die mensen aan het werk krijgt, met kennis en hart voor participatie, solliciteer dan als:

Klantregisseur Participatie
Dordrecht | 32-36 uur per week

Wat ga je bij ons doen?
Als klantregisseur Participatie richt je je op de doelgroep werkzoekenden met minder dan 50% loonwaarde. Dit zijn jouw klanten, jij bent voor hen het aanspreekpunt. Je voelt goed aan hoe je met deze doelgroep om moet gaan. Je kent de uitdagingen en weet deze om te buigen naar kansen. Waar nodig lever je maatwerk. Iedere klantregisseur beheert zijn eigen caseload.

Je onderzoekt waar de ondersteuningsbehoefte van de klant ligt, met name op het gebied van inkomen en participatie. Op basis hiervan organiseer je individuele en/ of collectieve trajectbegeleiding. We werken hierbij wijkgericht, dit vraagt van jou dat je netwerken opbouwt en onderhoudt.

Je wijst de klant op zijn eigen verantwoordelijkheid en faciliteert hem in het nemen van de regie op zijn eigen leven. Waar nodig biedt je de klant ondersteuning als hij dit (tijdelijk) zelf niet kan.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde relevante HBO-opleiding;
  • Minimaal 2 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Sociaal-juridische kennis op het betreffende vakgebied;
  • Vaardigheid in het omgaan met benoemde doelgroep die soms (psychosociale) beperkingen heeft;
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
  • Kennis van de huidige arbeidsmarkt.

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren ben je extern gericht. Je denkt buiten de gebaande paden om en bent creatief in het vinden van oplossingen. Je beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen en bent gericht op samenwerking.

Overtuigingskracht, probleemoplossend vermogen en ervaring met het coachen van klanten behoren tot jouw vaardigheden. Daarnaast ben je proactief, resultaatgericht en standvastig.

Waar kom jij te werken?
De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Zij heeft tot doel burgers in de Drechtsteden die een beroep op haar doen, zo veel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten leven, werken en wonen. Bij de Sociale dienst werken ruim 350 medewerkers. Samen werken zij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers. De dienst streeft er hierbij naar dat de dienstverlening meerwaarde biedt voor de klant en bezoeker tegen zo laag mogelijke kosten. 

Wie zijn wij?
De front office bestaat uit vier teams: Werk; Participatie; Baanbrekend Drechtsteden en Begeleiding. Vanuit de front office wordt integrale dienstverlening geboden en ligt de focus op uitstroom naar werk en participatie. Effectiviteit is leidend. Alle facetten van de klantvraag worden integraal in kaart gebracht en beoordeeld. Beslissingen worden door de contactpersoon van de klant, zijnde de regisseur, genomen. De regisseur laat zich hierbij adviseren door adviseurs op verschillende vakgebieden.

Binnen het team Participatie wordt deelname aan de maatschappij bevorderd. Wij werken wijkgericht en samen met onze ketenpartners. De dienstverlening is voor het onderdeel participatie gericht op klanten met een loonwaarde van minder dan vijftig procent. Er is ruimte voor maatwerk en ondernemerschap, maar wel binnen de geldende kaders en budgetten.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische organisatie met volop ontwikkelingskansen. De salarisindicatie bedraagt maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding.

De Sociale Dienst Drechtsteden kent uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,8% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Invulling op payrollbasis of een assessment behoren tot de mogelijkheden.

Solliciteren of nog meer weten?
Je kunt alleen online solliciteren via de sollicitatiebutton tot en met 4 maart 2018. Informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Patricia Los, Afdelingshoofd Frontoffice Participatie, bereikbaar op telefoonnummer 078–770 7260 of Lianne van Gils, senior medewerker Participatie, bereikbaar op telefoonnummer 078-770 7251.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden; Klantregisseur Participatie, Dordrecht, Zuid-Holland, Overheid, juridisch, HBO, sociaal, drechtsteden, recht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid