Integrity Manager

Waarde creëren door waarden te respecteren. Voor het integriteitsbeleid binnen Renewi hebben we jou nodig! Herken jij jezelf in iemand die op alle niveaus kan schakelen omtrent integriteitsvraagstukken? Heb je sterke kennis van (straf) wet- en regelgeving en gedegen onderzoekservaring? Dan is dit de perfecte stap voor jou!

INTEGRITY MANAGER
Fulltime en werkzaam voor alle Renewi locaties (geen vaste standplaats)


Jouw nieuwe uitdaging
Samen met de Manager Integrity ondersteun en implementeer je het integriteitsbeleid en ben je verantwoordelijk voor het initiëren en uitvoeren van feitenonderzoeken naar aanleiding van meldingen. Verder bevorder je de bewustwording rond integriteitrisico's binnen Renewi.

Je belangrijkste werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn:

 • Je fungeert als centraal aanspreekpunt met betrekking tot integriteit, je bent op de hoogte van (inter)nationale wet- en regelgeving op het gebied van integriteit en anticipeert hierop en deelt deze informatie binnen de organisatie.
 • Je adviseert lijnmanagement op gebied van ad hoc integriteitvraagstukken en geeft trainingen aan leidinggevenden en andere doelgroepen over integriteit.
 • Je beoordeelt en behandelt meldingen in het kader van integriteitskwesties en gaat na of de melding onderzoekswaardig is. Indien de melding moet worden onderzocht, voer je het feitenonderzoek uit. Op basis van het feitenrapport zal er een advies worden geformuleerd, zowel op arbeidsrechtelijk terrein als ook op processen/procedures en/of zorg.
 • Indien nodig voer je een discreet feitenonderzoek uit naar aanleiding van de melding daarbij rekening houdend met de belangen van de melder en de overige belanghebbenden. Wanneer er sprake is van een (vermeend) strafbaar feit doe je aangifte en waarborg je de kwaliteit van dit proces.
 • Je onderhoudt de contacten met het Openbaar Ministerie en/of politie/opsporingsdienst en verstrekt in dat kader alle feitelijke gegevens die binnen de juridische kaders aan hen beschikbaar kunnen worden gesteld, in overleg met de afdeling Legal.
 • Je signaleert risico's en doet pro-actief voorstellen voor oplossingen van bedrijfseconomische aard.
 • Je levert rapportages aan de Board, Excom en het hoogste orgaan van de medezeggenschap.


Jouw profiel

 • Je hebt minimaal een relevante HBO opleiding afgerond;
 • Je beschikt over meerdere jaren werkervaring binnen justitie of politie en binnen het integriteitdomein;
 • Je hebt kennis van sociale, strafrechtelijke en strafvorderlijke wetgeving, wetgeving rond integriteit, privacywetgeving;
 • Je weet te overtuigen en bent tegelijk onderzoekend en leergierig ingesteld;
 • Gezien de aard van de functie ben je zeer flexibel ingesteld m.b.t. je inzet en vind je het geen probleem om ook buiten normale kantooruren te werken;
 • Je bent in staat autonoom tot een onafhankelijk oordeel en advies te komen;
 • Je beschikt over het nodige inlevingsvermogen en bent zowel coachend als sturend ingesteld;
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en een groot analytisch vermogen;
 • Ook bij gevoelige opdrachten en crisissituaties blijf je rustig;
 • Naast de Nederlandse taal beheers je ook de Engelse taal uitstekend, beheersing van de Franse taal is een pre.


Ons aanbod
Werken aan onze doelstellingen doen we niet alleen, maar samen met energieke en toegewijde collega's die net als jij het verschil willen maken.

Vanzelfsprekend ontvang je een passend salaris en goede arbeidsvoorwaarden (8% vakantiegeld, lease auto, laptop en telefoon). Maar we vertrouwen ook op je kunde en kennis, waardoor je kunt rekenen op veel vrijheid en zelfstandig werken. Dat betekent dat iedere dag anders is. Wat je mag verwachten? Dat je kunt blijven groeien, vakmatig en persoonlijk, in een no-nonsense organisatie die volop in beweging is. De structuur binnen onze organisatie is plat; je begeeft je in een open en informele omgeving waar snel en duidelijk wordt gecommuniceerd. 

Over ons
Renewi, ontstaan uit de fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel, is marktleider op het gebied van waste-to-product en draagt bij aan een duurzame samenleving.
We zijn ervan overtuigd dat waarde creëren niet gaat zonder waarden te respecteren. Wat ons betreft zijn waarde en waarden geen tegengestelde begrippen, maar juist nauw verbonden met elkaar. De waarde van ons bedrijf wordt niet alleen afgemeten aan wat het financieel opbrengt, maar ook aan de manier waarop we de dingen doen. Om die reden willen we altijd en overal voldoen aan geldende wet- en regelgeving, dit aantoonbaar en transparant maken en op een integere wijze te werk gaan. 

Bij al onze werkzaamheden laten we ons leiden door het credo Afval Bestaat Niet en onze kernwaardes. Samen met de tien principes van https://www.unglobalcompact.org/what-is-gc/mission/principles vormen zij onze beleidsprincipes. De beleidsprincipes zijn het uitgangspunt voor gewenst gedrag van alle medewerkers in ons bedrijf.

Zin om het samen met ons aan te pakken?
Reageer dan  via de ''Solliciteer'' button. Geef in je motivatiebrief aan, waarom jouw ervaring aansluit bij deze functie. We willen zien wie jij bent, waar jouw kracht ligt èn waarom jouw volgende uitdaging bij ons zou moeten zijn.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Richard Hald, Manager Integrity en bereikbaar via: 06- 53373674

Een persoonsscreening en/of assessment kan onderdeel uitmaken van deze sollicitatieprocedure

Wij voeren de wervingsprocedure voor deze vacature in eigen beheer uit. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dus niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Nederland, Juridisch, Integriteitsbeleid.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Transport/Logistiek/Opslag