Advocaat-stagiair(e) civielrechtelijke praktijk

Werken voor de zorgsector. Adviseren over en begeleiden van complexe samenwerkingsverbanden in de zorgsector. Het voeren van procedures tegen zorgverzekeraars. Samen met 11 gedreven advocaat-collega’s. Op onze vestiging in Nijmegen. Lees gauw verder als deze samenvatting je nieuwsgierig maakt.

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag in de civielrechtelijke praktijk van de sectie gezondheidszorg. Je gaat met name adviseren over de (rechts)vorm en de organisatie-, governance-, of medezeggenschapsstructuur van samenwerkingsverbanden waarbij een of meer zorginstellingen zijn betrokken. Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is het opstellen en redigeren van samenwerkingsovereenkomsten.

Daarnaast adviseer je over de (her)inrichting van de organisatie- en governancestructuur van zorginstellingen en andere vennootschapsrechtelijke vraagstukken.

Verder ga je je bezighouden met procedures over zorginkoop. Je staat zorgaanbieders bij die tegen problemen aanlopen in het contracteerproces met zorgverzekeraars of die het niet eens zijn met bepaalde vergoedingspercentages. Je probeert deze zaken minnelijk te regelen en procedeert als regelen niet mogelijk blijkt.

Jouw cliënten zijn overwegend (grote) zorginstellingen.

Over de sectie
De sectie gezondheidszorg houdt zich in brede zin bezig met het recht dat van toepassing is op de zorgsector. Iedere advocaat heeft zijn eigen aandachtsgebied. Om je een aantal voorbeelden van deze specialismen te geven: medische aansprakelijkheid, tuchtrecht, privacyrecht, jeugdrecht, bestuursrecht (procedures tegen de NZa), ondernemingsrecht, medezeggenschapsrecht en disfunctioneren van medisch specialisten.

Jouw directe collega’s zijn 11 advocaten, twee juridisch medewerker en de secretaresses van de sectie.

Wie ben jij?
Je hebt de master van je rechtenstudie (bijna) afgerond met goede studieresultaten. Jouw interesse ligt vooral bij het verbintenissenrecht en/of ondernemingsrecht. Verder heb je aantoonbare belangstelling voor de zorgsector. Tijdens je studie heb je minimaal één stage gelopen bij een advocatenkantoor.

Je hebt een vlotte persoonlijkheid en een praktische instelling. Verder sta je stevig in je schoenen, weet je van aanpakken en ben je in staat om zelfstandig te werken.

Ook als je gevorderd advocaat-stagiair(e) bent, nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden
Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons verwachten:

- als je starter bent: een contract voor de duur van je advocaat-stage (meestal: 3 jaar en 3 maanden);
- als je starter bent: een salaris van € 3172,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (prijspeil 2018, excl. 8% vakantietoeslag);
- een goede pensioenregeling;
- een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding;
- 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
- een laptop en een mobiele telefoon;
- veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zowel in de verplichte Beroepsopleiding Advocatuur als binnen onze eigen Dirkzwager Academy.

Meer informatie of solliciteren?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marieke van Dongen, senior advocaat. Je bereikt Marieke op telefoonnummer: 024-381 31 53 en via e-mail op vandongen@dirkzwager.nl.

Wil je solliciteren? Klik dan op de solliciteerbutton naast deze vacature. Richt je sollicitatiebrief aan Petra Kiphardt (manager P&O).


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Juridisch