Secretaris Centrale Klachten- en Bezwarenadviescommissie

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Functie inhoud
De rechter(of linker)- hand van de voorzitter, als secretaris speel je een belangrijke rol
Als secretaris ondersteun je de voorzitter en leden van de commissies bij de uitvoering van hun taak. Op basis van de schriftelijke adviezen van de commissies neemt de Raad van Bestuur definitieve beslissingen over ingediende bezwaren en klachten. In dit kader ben je verantwoordelijk voor:

 • de inhoudelijke voorbereiding van de behandeling van bezwaarschriften en klachten,
 • het opstellen van juridisch inhoudelijke preadviezen voor de Bezwarenadviescommissie,
 • het zorgdragen voor de verslaglegging van de hoorzittingen van de commissies
 • en ben je mede verantwoordelijk voor de juridische kwaliteit van de schriftelijke adviezen van de commissie.


Als gevolg van de aanstaande inwerkingtreding van de WNRA wordt een aanpassing van de bezwaarschriftenprocedure en de Bezwarenadviescommissie voorzien. Als secretaris wordt van jou verwacht dat je mede richting en invulling geeft aan de veranderingen van deze aan te passen bezwaarschriftenprocedure.

Werkomgeving
Waarom kies jij voor werken bij het Erasmus MC?

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

Hier hebben we jou nodig
De Centrale Klachten- en Bezwarenadviescommissie is een onafhankelijke commissie bestaande uit 3 subcommissies. Deze interne commissies adviseren de Raad van Bestuur over bezwaren van medewerkers tegen rechtspositionele besluiten (zoals herplaatsing of ontslag), klachten over gedragingen van medewerkers en klachten over ongewenst gedrag zoals intimidatie, agressie en pesten. De secretaris van de commissie ressorteert hiërarchisch onder het hoofd Juridische Zaken.

Profiel
Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht en bij voorkeur kennis van het Bestuursrecht en/of Ambtenarenrecht en/of, anticiperend op de inwerkingtreding van de Wet Normalisering Rechtpositie Ambtenaren (WNRA), kennis van (Civiel) Arbeidsrecht. Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden en juridisch-analytische eigenschappen. Ervaring en affiniteit met behandeling van bezwaarschriften is een pre. Verder heb je ervaring met het functioneren in een complexe organisatie. Tevens beschik je over een flexibele en servicegerichte instelling en ben je in staat om zelfstandig te werken.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/ of relevante registraties zoals BIG/ RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
Wij zijn het Erasmus MC. Geworteld in Rotterdam, wereldstad en thuishaven. Het meest vooruitstrevende universitair medisch centrum van Nederland, vernieuwend en trendsettend. We staan voor een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Voor patiënt en werknemer! Kies jij voor het Erasmus MC vanwege:

 

 • onze unieke en innovatieve werkomgeving?
 • het verschil kunnen maken voor een gezonde samenleving?
 • onze bedrijfscultuur (doe de match test!)?


Dit mag je ook van ons verwachten:

 

 

 • een aanstelling voor de duur van een jaar met mogelijkheid deze om te zetten naar een vast dienstverband.
 • een bruto maandsalaris van, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.481,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).
 • onze eigen sportschool, actieve verenigingen en meer!


Inlichtingen en solliciteren
Kunnen we rekenen op jouw toewijding en expertise?

Dan ontmoeten we je graag! Solliciteren kan via de Solliciteer button, voorzien van een CV en motivatiebrief. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met M.Ch. Haks, hoofd Juridische Zaken, telefoon: 010 703 49 86. Enthousiast, maar heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jerry Chandansingh, recruiter, je graag te woord. Je kunt hem bereiken via: 06 500 310 06.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Secretariaat