Beleidsadviseur toezicht

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) bevordert, in het belang van een goede rechtsbedeling, een behoorlijke uitoefening van de praktijk door advocaten. Zij stelt de regels voor de advocatuur, draagt zorg voor de beroepsopleiding van advocaten en behartigt de belangen van de advocatuur en de rechtzoekenden.

De NOvA levert een bijdrage aan de kwaliteit van en het toezicht op de advocatuur. Zij streeft ernaar ten behoeve van een goed functionerende rechtsstaat een constructief kritische, proactieve en onafhankelijke rol te vervullen en de toegang tot het recht te borgen.

Toezicht op advocaten is gericht op het bewaken en bevorderen van de kwaliteit en integriteit van de advocatuur en de praktijkuitoefening. De dekens van de 11 arrondissement zijn de wettelijk toezichthouder op advocaten. Gezamenlijk vormen zij het dekenberaad, waarin zij met elkaar overleggen over de wijze waarop zij hun toezichttaken en -bevoegdheden uitoefenen en klachten behandelen. Ten behoeve van de verdere professionalisering van dit dekenberaad wordt bij de NOvA een aparte unit dekenaal toezicht advocatuur (DTA) opgericht. 

 Voor de beleidsmatige ondersteuning van het dekenberaad zoeken wij een: 

Beleidsadviseur toezicht 

(Den Haag / 32-40 uur per week)
 

Als beleidsadviseur toezicht ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen toezicht en handhaving. Daarbij ben je enerzijds de sparringpartner voor het dekenberaad en de dekens, anderzijds bereidt in de vorm van schriftelijke adviezen de besluitvorming van de dekens voor. Daarnaast begeleid je projecten die voortvloeien uit het beleid van de dekens en ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en uitbreiding van relevante netwerken. 

Jouw profiel

De nieuwe beleidsadviseur is specialist op het gebied van toezicht en handhaving. Je bent als geen ander in staat te adviseren over veranderingen in de toezichtspraktijk en bijbehorende wet- en regelgeving en de gevolgen daarvan voor het toezicht van de deken. 

Verder voldoet de kandidaat aan het volgende:

  • Afgeronde opleiding Nederlands recht op WO-niveau.  
  • Beschikt over ten minste 5 jaar werkervaring binnen een bestuurlijk complexe organisatie en bij voorkeur bij een toezichthouder. 
  • Beschikt over kennis van de Awb en regelgevingstechniek en bij voorkeur ook de Advocatenwet en de Wwft.
  • Heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en is in staat verschillende (bestuurlijke) belangen af te wegen.
  • Heeft het vermogen om beleidsonderwerpen zelfstandig en scherp te analyseren en proactief in te spelen op relevante ontwikkelingen voor het toezicht van de deken.
  • Heeft een stevige persoonlijkheid en relativeringsvermogen. 
  • Is resultaatgericht, proactief, servicegericht, staat open voor feedback en is in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
  • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een uitdagende functie in een nieuw op te richten afdeling. Naast een goed salaris en 8% vakantietoeslag ontvang je een dertiende maand. Verder heb je recht op een reiskostenvergoeding, bieden wij je een goede pensioenregeling en 31 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. Het betreft in eerste instantie een functie voor een jaar. Startdatum in overleg, maar bij voorkeur zo spoedig mogelijk. 

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kan je bellen met Nicole Jäger (06 – 46 613 480), secretaris dekenberaad. Meer informatie over het dekenberaad kan je vinden op https://www.advocatenorde.nl/dekenberaad

Je sollicitatie (cv en korte motivatie) kan je per e-mail tot uiterlijk 22 september 2019 sturen door het indrukken van de solliciteerbutton, ter attentie van Fiona van Middelkoop, HR-adviseur. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Beleidsmedewerker, Juridisch medewerker