Coördinator cluster Integere Overheid

Ga jij de provincie Overijssel weerbaarder maken in de strijd tegen ondermijning?

 

Provincie Overijssel heeft voor haar locatie in Zwolle een vacature voor een


 

Coördinator cluster Integere Overheid

36 uurHet cluster Integere Overheid wordt een nieuw cluster binnen het team Democratie, Openbaar Bestuur en Kabinet. Doel van het cluster is om de provincie weerbaarder te maken en ondermijning tegen te gaan. Het breder toepassen van de wet Bibob is hierbij een belangrijk instrument. De coördinator is het gezicht van het cluster en vervult naar de eigen organisatie en naar de buitenwereld een ambassadeursrol voor de bestrijding van ondermijning en de uitvoering van de wet Bibob.

Wat ga je doen?

 • Het cluster Integere Overheid uit de startblokken helpen en aansturen (3,5 fte).
 • Het ontwikkelprogramma Weerbare Overheid vormgeven.
 • De teams helpen bij de uitvoering van het Bibob-beleid.
 • Aanvragen van een Bibob advies bij het landelijk bureau.
 • Gedeputeerde Staten gevraagd en ongevraagd adviseren over ondermijning.
 • Bewustwording creëren binnen en buiten de organisatie over ondermijning.
 • Een rol vervullen als in- en extern aanspreekpunt voor alle Bibob- en ondermijningsaangelegenheden.
 • Een netwerk opbouwen met de veiligheidspartners.
 • Zorgen voor adequate expertise, kennis en kunde binnen het cluster.
 • We zoeken een collega voor 36 uur per week.


Wat breng jij mee?

 • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur kennis en ervaring op het gebied van de wet Bibob, bestuurs- en strafrecht en het opsporingsdomein.
 • Je hebt een visie op de aanpak van ondermijning en het weerbaar maken van een organisatie.
 • Kennis van bestuurlijke besluitvormingsprocessen.
 • Als sparringpartner van het bestuur kunnen dienen en gesprekspartner op directieniveau.
 • Inzicht in politiek bestuurlijke aangelegenheden en een externe oriëntatie.
 • Integer en op professionele wijze kunnen omgaan met geheime en gevoelige informatie.


Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 3.746,99 en maximaal 5.352,83 (schaal 12) bij een 36urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. De provincie Overijssel staat voor een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Samen met je collega’s werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Bestuurs- en concernzaken, een van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Samen met je collega’s ben je de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel. De provincie Overijssel experimenteert met nieuwe vormen van besturen door de samenwerking met inwoners en partners te zoeken. Samen met je collega’s bied je ondersteuning aan het bestuur en de Commissaris van de Koning. Hierdoor kunnen zij op basis van goede en leesbare stukken hun besluiten nemen en rijkstaken uitvoeren. Ook houden jullie financieel en interbestuurlijk toezicht op de verschillende partners. Samen met collega’s van andere eenheden zorgen jullie voor een duidelijk profiel van de provincie naar de buitenwereld. Een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving. De eenheid bestaat uit de teams Strategie, Ondersteuning, Communicatie, Concerncontrol en het team Democratie, Openbaar Bestuur en Kabinet. Je gaat samenwerken met zowel 83 vaste collega’s, als collega’s die op tijdelijke basis vanuit hun expertise bijdragen. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met J. Wesselink, Hoofd Eenheid Bestuurs- en Concernzaken op 038 499 8773.

Solliciteren op de functie van Coördinator cluster Integere Overheid
Je kunt solliciteren tot 18 maart 2018 via onze sollicitatiepagina.

Voor in je agenda

 • Het 1e gesprek vindt plaats op 28 maart 2018
 • Het 2e sollicitatiegesprek is op 9 april 2018
 • Het 3e gesprek vindt plaats voor 30 april 2018

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Bestuursrecht, Strafrecht, Coördinator, Coördineren, Overheid, Provincie Overijssel, Bibob

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid