Lid Commissie Bezwaarschriften

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug zoekt kandidaten voor de vacature

 

Lid Commissie Bezwaarschriften


Wij zijn op zoek naar een commissielid. Het gaat om een periode van vier jaar met een mogelijkheid van herbenoeming voor nog eenmaal vier jaar.

Commissie bezwaarschriften Utrechtse Heuvelrug
De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een onafhankelijke commissie bezwaarschriften die de bestuursorganen adviseert over ingediende bezwaarschriften. De commissie adviseert over bezwaarschriften op verschillende rechtsbieden, zoals omgevingsrecht, handhaving, openbare orde, maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp en Wob. De commissie adviseert niet over bezwaarschriften op het gebied van gemeentelijke belastingen, de participatiewet en personeelsaangelegenheden.

Werkwijze
Gemiddeld twee keer per maand vindt op maandagavond vanaf 19:00 uur de hoorzitting van de commissie plaats. De commissie bestaat tijdens de hoorzitting uit een voorzitter en twee leden, waarvan de leden in wisselende samenstelling. Wanneer de voorzitter is verhinderd, treedt een lid op als plaatsvervangend voorzitter. De commissie wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris.

De stukken voor de hoorzitting worden digitaal aangeboden. Van de voorzitter en de leden wordt verwacht dat zij over een eigen device beschikken.

De commissie bereidt de hoorzitting nauwkeurig voor aan de hand van de stukken. Tijdens de hoorzitting heeft de commissie een actieve rol en sluit hiermee aan op de werkwijze van de rechtbank door de informele aanpak toe te passen en op een vragende wijze helder te krijgen wat partijen echt verdeeld houdt. Verder worden vragen gesteld om feiten en standpunten helder te krijgen en onduidelijkheden weg te nemen. De voorzitter heeft een grote rol in deze, door de hoorzitting in goede banen te leiden. Daarna krijgen partijen, indien nog gewenst, gelegenheid hun bezwaarschrift nader toe te lichten. Wanneer de situatie zich ervoor leent, stuurt de commissie aan op een pragmatische oplossing. In ieder geval wordt dit altijd beoordeeld. Uiteindelijk komt de commissie tot een onafhankelijk oordeel en brengt advies uit.

Vergoeding
De vergoeding bedraagt € 175 bruto per bijgewoonde hoorzitting. Daarnaast wordt reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer geboden.

Profiel

 

  • een afgeronde WO-opleiding rechten of academisch werk- en denkniveau op bestuursrechtelijk terrein;
  • actuele kennis van het bestuursrecht in het algemeen en/of van specifieke rechtsgebieden die zich afspelen binnen de gemeente;
  • inzicht in gemeentelijke organisaties en besluitvormingsprocessen;
  • sociaal en communicatief vaardig;
  • ervaring in het toepassen van de informele aanpak/mediationvaardigheden;
  • de voorzitter en leden hebben geen dienstverband met de gemeente Utrechtse Heuvelrug.


Vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lieke Mudde via telefoonnummer 0343-565945 en e-mail lieke.mudde@heuvelrug.nl of met Monique Rozeboom via telefoonnummer 0343-565661 en e-mail monique.rozeboom@heuvelrug.nl, secretarissen van de commissie bezwaarschriften.

Heb je interesse in de functie van Lid Commissie Bezwaarschriften?
Schriftelijk reageren kan tot 25 september 2019 via de sollicitatiebutton. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 37-KO-19.

De gesprekken vinden plaats op 10 oktober 2019, in de middag.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Bestuursrecht, Rechten, Lid Bezwaarschriften Commissie, Overheid, Gemeente

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Overheid