Juridisch Adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Ben jij een ervaren jurist? Wil jij aan de slag in een uitdagende adviesfunctie én voor onze bezwaarschriftencommissie?

 

 

Gemeente Bloemendaal heeft een vacature voor een
 

 

 

Juridisch Adviseur
 

 

28-36 uur


Wat ga je doen als Juridisch Adviseur?
Je werkt in het team Juridische Ondersteuning van de afdeling Beleid. Als juridisch adviseur lever je een bijdrage aan de bestuurlijke-juridische kwaliteit van de gemeente Bloemendaal. Je houdt je vooral bezig met het opstellen van juridische procedures en (complexe) bestuurlijk-juridische vraagstukken. Je bent een adviseur en een vraagbaak voor het bestuur en de ambtelijke organisatie.

Daarnaast ben je secretaris van de bezwaarschriftencommissie. Je verricht samen met een aantal collega’s, de inhoudelijke ondersteuning voor de bezwaarschriftencommissie. Je bereidt de zittingen van de commissie voor. Ter voorbereiding van de zittingen check je of de juiste informatie tijdig en compleet beschikbaar is. Je stemt af met alle betrokkenen binnen het bezwarenproces. Ook stel je de conceptadviezen van de commissie op binnen de afgesproken termijnen.

Waar beschik je over?
Wij zoeken een juridisch inhoudelijk zwaargewicht met ruime kennis van de juridische onderwerpen die spelen binnen een gemeente (zoals Algemene wet bestuursrecht, Wet openbaarheid van bestuur, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Participatiewet). Je bent flexibel ingesteld, integer en klant- en servicegericht. Je bent een proactieve en prettige collega, die weet van aanpakken, afspraken nakomt en realistisch kan plannen. Daarnaast ben je betrokken bij het werk en deel je waar nodig relevante informatie met collega’s en/of de commissie. Nauwkeurigheid en stressbestendigheid zijn belangrijke eigenschappen in deze functie.

Verder beschik je over:

 

  • Een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau;
  • Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie en complexe (overheids)omgeving;
  • Analytische vaardigheden, relevante juridische kennis,
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en een goed inlevingsvermogen;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.


Wat biedt Gemeente Bloemendaal jou?

  • Een tijdelijke aanstelling tot 1 januari 2020;
  • Een salaris van max. € 4.541,-- bruto per maand (schaal 10A, bij een 36-urige werkweek) afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%;
  • Aandacht voor jouw ontwikkeling en een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Bij het gemeentehuis kun je gratis parkeren.


Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline Callenfels, coördinator team juridische ondersteuning (j.callenfels@bloemendaal.nl of 023-5225736)

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie uiterlijk zondag 22 september achter via onze sollicitatiepagina. Wij kijken uit naar je reactie!

Wat maakt werken bij Bloemendaal zo leuk?
Gemeente Bloemendaal. Een organisatie waar we samen werken aan een prettige leefomgeving voor onze inwoners. Waar door de hectiek geen dag hetzelfde is. Waar je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt, altijd gesteund door het bestuur. Waar we continu streven naar het beste resultaat en er ook aandacht is voor een goede werk-privébalans. Waar we met trots, lef en nieuwsgierigheid ons werk doen. Dat is werken bij Bloemendaal. Word jij onze collega?


Trefwoorden: Adviseur, Juridisch Adviseur, Juridisch Advisering, Bestuursrecht, Overheid, Gemeente

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist