advocaat in dienstbetrekking

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Jouw functie
Als advocaat in dienstbetrekking maak je deel uit van een team van 12 advocaten. Het team adviseert en procedeert over verschillende civielrechtelijke onderwerpen. De advocaten hebben ieder een eigen specialisme en voeren een eigen praktijk, maar werken ook regelmatig samen. Dat gaat in een plezierige Rotterdamse sfeer. De advocaten worden aangemoedigd om voortdurend het beste uit zichzelf te halen.

Wat ga jij doen?
Als advocaat adviseer je Rotterdam bij gebiedsontwikkelingen. Je probeert juridische risico’s zoveel mogelijk te vermijden of te beperken. Waar nodig vertegenwoordig je Rotterdam in juridische procedures. Het opstellen, beoordelen en procederen over verschillende overeenkomsten, zoals grondreserverings-, samenwerkings-, grondexploitatie-, bouw- en koopovereenkomsten behoort ook tot je taken. Je wordt enthousiast van de maatschappelijke context van juridische vraagstukken bij een G4 gemeente.

Jouw profiel
Jij neemt mee

 • Minimaal vijf jaar werkervaring als advocaat.
 • Ervaring met advisering bij gebiedsontwikkeling.
 • Specialistische expertise op het gebied van vastgoedrecht en bouwrecht
 • Expertise op het gebied van staatssteun en omgevingsrecht.
 • Ervaring met het opstellen, beoordelen van en procederen over verschillende overeenkomsten.
 • Je weet je als adviseur staande te houden in een ingewikkelde politiek-bestuurlijke omgeving.
   

Ons aanbod

 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af; het start vanaf € 4.490,- (schaal 13), en kan oplopen tot maximaal € 5.984,- (schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Goede arbeidsvoorwaarden die je voor een groot deel zelf kunt bepalen.
 • Ruimte voor eigen initiatieven ten aanzien van praktijkontwikkeling.
 • Ruime mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van een specialisatie opleiding.
 • Een gezellig en hecht team van professionals dat weet dat er soms geborreld moet worden.
 • Het betreft in het begin een tijdelijk contract voor 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot vaste aanstelling binnen de gemeente Rotterdam.


De afdeling
De afdeling Juridische diensten is onderdeel van het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De medewerkers van BCO zorgen ervoor dat het bestuur van de stad en de gemeentelijke organisatie zich zonder zorgen op hun dagelijkse werk kunnen richten. BCO regelt de zaken rondom inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, HR, onderzoek, financiën en juridische zaken. Voor het college van Burgemeester en Wethouders, de gemeenteraad en natuurlijk ook voor de ruim 11.000 Rotterdamse ambtenaren.

Onze organisatie
Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Heb je interesse?
Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen en je sollicitatie richten aan Bert Verheij-van Belle, Teamleider, tel. 06-14758328.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact op nemen met Hanan Bahida, Recruiter, te bereiken via tel. 06-12231023.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

NB Herplaatsingskandidaten- en reïntegratiekandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente