Jurist Concentratietoezicht Zorgmarkten

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Jurist Concentratietoezicht Zorgmarkten

Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Functieomschrijving

Wil jij als jurist graag fusiezaken behandelen in de zorgsector? Spreken actuele en maatschappelijk projecten die bijdragen aan gezonde concurrentie en marktwerking jou aan? Dan is de vacature Jurist Concentratietoezicht Zorg bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) echt iets voor jou!

Over de functie
Het Nederlandse zorgstelsel draait om keuzes voor verzekerden en patiënten. Binnen de zorg vinden veel fusies en overnames plaats. De toezichtwerkzaamheden van de Directie Zorg (DZ) zijn te onderscheiden in twee hoofdactiviteiten. Enerzijds de beoordeling of er na een fusie van zorginstellingen voldoende concurrentie overblijft in de zorgmarkt en anderzijds het onderzoeken van samenwerkingen en misbruik van economische machtsposities in de zorgsector. De ACM treedt op tegen afspraken die de concurrentie belemmeren en niet in het belang zijn van de patiënt. Daarnaast geeft de ACM voorlichting aan zorgaanbieders en zorgverzekeraars over de mogelijkheden van samenwerking in de zorg.

Als medewerker concentratietoezicht ga je werken aan de beoordeling van fusies en overnames in de zorg. Deze markt strekt zich uit van ziekenhuizen en eerstelijnszorg tot medische laboratoria en de farmaceutische industrie. Je werkt in multidisciplinaire teams met o.a. juristen, economen en dataexperts die de gevolgen van fusies en overnames onderzoeken op de concurrentie in de zorgmarkt. Het onderzoek dient binnen vastgestelde wettelijke termijnen te worden afgerond. Dit kan flinke tijdsdruk met zich meebrengen. Naast fusiebeoordelingen kun je zo nu en dan betrokken worden bij werkzaamheden op het gebied van onderzoeken naar economische machtsposities en samenwerkingen in de zorgsector.

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Het beoordelen van fusies en overnames in de zorg op mededingingseffecten en gevolgen voor patiënt en verzekerde.
 • Het doen van marktonderzoeken.
 • Het interpreteren en raadplegen van Europese jurisprudentie, richtlijnen en beschikkingen.
 • Het schrijven van besluiten.
 • Het leggen en onderhouden van contacten met advocaten en marktpartijen.


Functie-eisen
Je bent onderzoekend, analytisch en resultaatgericht van aard? Jij houdt van het oplossen van complexe, inhoudelijke problemen. Je gaat graag een open discussies aan, je durft met nieuwe ideeën te komen en kan tot een onafhankelijk oordeel komen. Daarnaast ben je goed in het scheiden van hoofd- en bijzaken. Je vindt het leuk om in een team te werken en je bent communicatief sterk. Je kan goed presteren onder tijdsdruk, je bent zelfstandig en kan gestructureerd werken.

Heb je daarnaast:

 • Een afgeronde universitaire juridische opleiding.
 • Enige kennis van het mededingingsrecht en de nadrukkelijke bereidheid hier (verder) in te investeren.
 • Enkele jaren relevante werkervaring.
 • Affiniteit met toezicht- of marktwerkingsvraagstukken.
 • Affiniteit met de zorgsector en/of de bereidheid je hierin te verdiepen.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal.


|Jouw werk bij ACM is maatschappelijk relevant en (zeer) actueel. Het vereist daarom scherpte en accuratesse en dient altijd van hoge kwaliteit te zijn. Je bent besluitvaardig, analytisch en in staat een gebalanceerde afweging te maken tussen de risico’s, kansen en maatschappelijke belangen. Je hebt een praktische inslag en bent een doorzetter gericht op het neerzetten van resultaten. Bij alle werkzaamheden werk je samen met collega’s in een projectteam, de ene keer als projectleider, andere keren als teamlid. De dagelijkse praktijk van een toezichthouder is weerbarstig en kent volop in beweging zijnde dossiers. De buitenwereld is kritisch en kent veel tegengestelde opvattingen.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
De ACM is een energieke, hedendaagse werkgever die actief is in het maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is. Je werkt aan inhoudelijk interessante en zeer actuele zaken. Toezichthouders staan in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch. Jouw werk heeft direct impact op mensen en bedrijven.

Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en specialisatie (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie, seminars bezoeken, publiceren, etc.).
 • Een aanstelling voor in ieder geval twee jaar (het gaat om een structurele plek, maar vanwege taakstelling verlenen wij een tijdelijke aanstelling).
 • Salaris conform schaal 11 (min. € 3130,- en max. € 4809,-), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling op basis van kennis en ervaring.
 • Bovenop het salaris ontvang je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket (conform de Rijksoverheid cao), inclusief o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, parttime mogelijkheden, voordelig sporten.
 • Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen.
 • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten en een gezellig bedrijfsrestaurant in hartje Den Haag, vlakbij het CS.


Solliciteren & contact
Is je interesse gewekt, solliciteer dan nu via onderstaande button met je CV en motivatiebrief. Vragen? Neem contact op met Kelly Veenboer (Senior Corporate Recruiter) via kelly.veenboer@acm.nl of 070-7222525. Kelly vertelt je graag meer over de organisatie, ons aanbod en de selectieprocedure. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Yvette Peters (Teammanager Directie Zorg) via 070–7222000.

De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van ons wervingsproces. Een assessment kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

Rijksambtenaren met een vaste aanstelling behouden hun rechtspositie bij de ACM.

Digitaal solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Jurist