Juridisch adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Heb jij interesse in het werkveld van de Haagse openbare ruimte, met name op het terrein van markten? Beschik je over hands-on mentaliteit?

Wat ga je doen?
Als juridisch adviseur ga je vanuit het Bedrijfsvoeringsexpertisecentrum (BEC) werken voor de dienst Stadsbeheer. Het heeft betrekking op alle aspecten in de Haagse openbare ruimte, maar met name op het terrein van markten. Dit maakt jouw werk gevarieerd. Binnen de dienst Stadsbeheer spelen regelmatig (grote) projecten met politieke gevoeligheid waarbij ook een rol voor de juridisch adviseurs is weggelegd. De ontwikkeling van Scheveningen Boulevard, de Rotterdamsebaan, de ontwikkeling van de Grote Markstraat en de Haagse Markt zijn voorbeelden van projecten waarbij de juridisch adviseurs betrokken zijn, dan wel geweest zijn.
 
Je adviseert rechtstreeks het hoofd markten en in sommige gevallen de directie of de wethouder(s) op het gebied van (vergunningverlening en handhaving inzake) ambulante handel en markten in de openbare ruimte. Daarnaast voer je zelfstandig juridische procedures. En waar nodig stel je (complexe) contracten en besluiten op, voert onderhandelingen en toetst bestuurlijke stukken en regelgeving.
 
Wat vragen wij?
Wij zoeken een jurist met een hands-on mentaliteit die gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen. In je werk maak je gebruik van je antenne om signalen uit de werkomgeving op te pakken. Je hebt uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Daarnaast kun je zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Verder ben je creatief, flexibel en oplossingsgericht waardoor je ook in lastige werkomstandigheden tot goede resultaten komt.
 
Daarnaast beschik je over:

 • een afgeronde juridische universitaire opleiding, bij voorkeur Bestuursrecht;
 • minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring;
 • belangstelling voor de gemeentelijke overheid en affiniteit met markten is een pré.

 
Wat bieden wij?
Een uitdagende en veelzijdige functie waarbij je dagelijks in de stad terugziet waar jij voor werkt! Ook kun je rekenen op:

 • een maximum salaris van € 4.859, - (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek;
 • minimaal een 32-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek;
 • een vaste aanstelling ( je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 12 maanden aangeboden met uitzicht op vast dienstverband, tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling).

 
Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket zoals:

 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.

 
Wie zijn wij?
Afdeling Juridische Zaken is een afdeling binnen het Bedrijfsvoeringsexpertisecentrum (BEC) van de Gemeente Den Haag. Binnen deze afdeling werken zo'n 130 juridische professionals. De nieuwe juridische functie werkt voor het hele concern en is bezig met een vernieuwing en een vereenvoudiging van de juridische dienstverlening. Als lijnjurist voor de afdeling markten heb je een zelfstandige rol en werk je gedeconcentreerd binnen deze afdeling. Dit is in de nabijheid van het ook gedeconcentreerd werkende team Advies en bezwaar en beroep fysiek domein voor de dienst Stadsbeheer. Dit is een klein team van zes juridisch adviseurs waarin ieder zelfstandig aan opdrachten werkt maar waar tegelijkertijd  veel ruimte is om vraagstukken met elkaar te delen om zo tot een optimaal resultaat te komen.
 
Meer weten?
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Lennert Hegie (businesspartner Juridische Zaken), op telefoonnummer 070 353 63 43.
 
Extra informatie

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnen komen via het platform www.werkenvoordenhaag.nl
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden

 
In verband met het anoniem solliciteren zullen wij een voorselectie maken op basis van jouw werkervaring, opleidingen en vooral jouw motivatie. Daarom lezen we in je motivatie graag een antwoord op de volgende vijf vragen:

 • Waarom wil je werken voor gemeente Den Haag?
 • Wat verwacht je van deze baan?
 • Op welk resultaat ben je het meeste trots en wat was jouw bijdrage daaraan?
 • Wat zou je nog willen leren?
 • Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?


Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist