Senior Legal Counsel

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Salaris €70,000 - €90,000 per year

Locatie Haarlemmermeer

Consultant Joyce Toeset

VacatureRef 917582/001

Datum 30 augustus 2019

Wil jij werken binnen de media, entertainment en muziekindustrie? Heb jij een achtergrond in de advocatuur en wil je het bedrijfsleven in? Voor een belangrijke speler op de Nederlandse markt, gevestigd in de regio Amsterdam zijn wij op zoek naar een Senior Legal Counsel.

De afdeling Juridische zaken bestaat momenteel uit 4 juristen waaronder de General Counsel. De core business van van onze opdrachtgever is auteursrecht, intellectueel eigendomsrecht en commerciële contracten. Hierdoor zijn is de Legal department van essentieel belang.

Zij adviseren op auteursrechtelijk gebied en verlenen daar waar nodig juridische bijstand. Zij ondersteunen de Raad van Bestuur met betrekking tot juridisch-beleidsmatige standpunten op het gebied van o.a. collectief beheer, auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten alsmede het mededingingsrecht en (pan-Europese) licentiëring. Compliance is tevens een sleutelwoord.

Senior Legal Counsel


De (Senior) Legal Counsel adviseert de diverse afdelingen c.q. Raad van Bestuur en business managers zelfstandig met betrekking tot o.a. auteursrechtelijke zaken (voorbereiding en begeleiding auteursrechtelijke procedures, interpretatie relevante jurisprudentie etc.) en commercieel-juridische zaken (incasso, onderhandelingen voeren, opstellen van contracten etc.). Hij/zij bereidt juridisch-beleidsmatige standpunten voor op de voor haar relevante gebieden.

Wie zoeken wij


Voor deze functie zijn wij op zoek naar een positief ingestelde, zelfstandig opererende (Senior) Legal counsel met goede communicatieve vaardigheden. Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding Rechten en een afgeronde advocaat-stage. Verder is aantoonbare affiniteit met het auteursrecht relevant en ervaring met het uitonderhandelen en opstellen van contracten. Kennis van het mededingingsrecht en/of mediarecht is een pré. Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een must.

Onze opdrachtgever biedt


• Een positie binnen een op auteursrecht toonaangevende organisatie, en de ruimte om daar zelf inhoudelijk aan bij te dragen;
• De mogelijkheid om de functie parttime te vervullen (voor 32 of 36 uur) met flexibele werktijden;
• Een marktconform pakket met voldoende opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten over deze positie, of wil je gelijk solliciteren? Neem dan snel contact op met het Legal team van Robert Walters!

Neem contact op

Joyce Toeset

+31 (0) 20 644 4655

joyce.toeset@robertwalters.com


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Bedrijfsjurist, Legal Counsel