Jurist (24-36 uur)

Wil jij samen met 500 vrijwilligers en 50 professionals opkomen voor de belangen van ruim 24.500 politiemensen? Dan is Politievakbond ACP op zoek naar jou. De ACP is dé toonaangevende vakbond binnen de politie, maar is ook actief in de rest van het publieke veiligheidsdomein.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Politievakbond ACP zoekt op korte termijn:

 

Jurist (24-36 uur)

die zich bezighoudt met het adviseren en begeleiden van leden in individuele kwesties, met name op het terrein van WIA-trajecten en re-integratie.

 

Als jurist kom je op voor de individuele belangen van ACP-leden. Van een ontslagen agent, een rechercheur met PTSS tot een communicatiemedewerker die arbeidsongeschikt is geraakt. Soms kan een zaak ook op een informele manier worden opgelost, maar waar nodig zijn we strijdbaar in het juridische conflict. Werken voor een vakbond is divers werk, waarbij leden jouw kennis van arbeids- en ambtenarenrecht en jouw uitstekende communicatieve vaardigheden hard nodig hebben. Want een persoonlijke benadering is bij ons kenmerkend. Het is belangrijk dat je sterk in je schoenen staat (de problematiek waar je mee te maken krijgt kan heftig zijn), van aanpakken weet en dat je beschikt over een flexibele instelling.

Wat bieden wij:

Er verandert veel in de publieke veiligheidssector en dat heeft vooral ook consequenties voor medewerkers, ACP-leden. De ACP biedt jou daarmee een dynamische werkomgeving, met kansen om je te ontwikkelen. Jouw werkzaamheden spelen zich af op het snijvlak tussen (juridisch) advies en ondersteuning aan vrijwilligers en leden. Wat de ACP als christelijk-sociale organisatie onderscheidt van andere partijen is dat de oplossing en niet het juridisch geschil centraal staat. Je krijgt daarom de ruimte om zelf ideeën in te brengen en je werkt nauw samen in een team van ervaren collega’s. De functie is ingeschaald in cao ACP schaal 11 (max. €4.525,-). De ACP kent daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, een informele werkomgeving en mogelijkheden voor ‘Het Nieuwe Werken (tijd- en plaats ongebonden)’.

Functievereisten jurist:

  • Een relevante afgeronde wetenschappelijke opleiding.
  • Ervaring met rechtshulpverlening betreffende WIA-trajecten.
  • Ervaring met e/o affiniteit met het specifieke rechtsgebied van de politieambtenaar is een pré.
  • Ervaring met e/o affiniteit met vraagstukken en belangenbehartiging rondom ziekte (waaronder ook PTSS, dienstongevallen en beroepsziekten) en re-integratie.
  • De vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen adviseren en zelfstandig te kunnen opereren: analytisch, zelfstandig, klantgericht, accuraat, pro-actief, open en resultaatgerichte instelling, goede contactuele- en communicatieve vaardigheden. Je kunt goed tegen de druk die juridische termijnen soms met zich meebrengen. Daarom is het ook belangrijk dat je je werk goed kunt plannen en organiseren.

Solliciteren/procedure:

Jouw reactie, voorzien van een Curriculum Vitae en motivatie, kun je richten aan mevrouw E. Rijs (directeur werkorganisatie) en deze ontvangen we graag uiterlijk op 12 maart 2018 per

e-mail bestuur@acp.nl o.v.v. sollicitatie jurist.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met  de coördinator van de afdeling Individuele belangenbehartiging, Miranda Scheggetman, via 033 – 495 2888.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Jurist