Beschermingsbewindvoerder

Ben jij een ervaren beschermingsbewindvoerder. Ben jij besluitvaardig, overtuigend en vind jij zelfredzaamheid voor je klant belangrijk, solliciteer dan bij ons.

 

Beschermingsbewindvoerder
36 uur | Dordrecht

 

Wat ga je doen?
Als beschermingsbewindvoerder richt jij je op mensen die problemen ondervinden bij het regelen van hun dagelijkse financiële huishouden, of die als gevolg van een ernstige problematische schuldensituatie niet meer in staat zijn hun eigen financiën te regelen. Je begeleidt en voert het beschermingsbewind van de cliënt uit, met als doel om deze weer een stabiele financiële situatie te geven. Waar mogelijk bevorder je de zelfredzaamheid van de cliënt met als einddoel het zelf beheren van de eigen financiën.

 

Kortom, je bent verantwoordelijk voor het regelen van de dagelijkse uitvoering van beschermingsbewind van personen die onder bewind zijn gesteld door de kantonrechter (schuldenbewinden). Dit doe je onder meer door:

  • Beheren, toezichthouden en verantwoordelijkheid dragen voor dossiers;
  • De financiële positie van de cliënt te beoordelen en betalingsregelingen te treffen;
  • Intakes te doen én verzoekschriften, bereidverklaringen en plannen van aanpak op te stellen
  • Mee te denken over interne procedures en het voorstellen van verbeteringen;
  • Schriftelijke en mondelinge contacten te onderhouden met de cliënten, samenwerkende organisaties en rechtbanken;
  • Huisbezoeken af te leggen, rechtbankzittingen bij te wonen en eventueel voorlichting geven aan samenwerkende organisaties;
  • Signaleren van overige problematiek en zo nodig overleggen met en doorverwijzen naar hulpverleningsinstanties;
  • Verstrekken van informatie over regelingen en voorzieningen;
  • Alle financiën te beheren.

 

Wat neem je mee?

Je brengt de volgende competenties met je mee: plannen en organiseren; integer; vasthoudend; accuraat; inlevingsvermogen; stressbestendig en flexibel.

 

 

Waar kom je te werken?
De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale Sociale Dienst en werkt voor de gemeenten in de Drechtsteden. Zij heeft tot doel burgers in de Drechtsteden die een beroep op haar doen, zo veel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten leven, werken en wonen.

 

Bij de Sociale dienst werken ruim 350 medewerkers. Samen werken zij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers. De dienst streeft er hierbij naar dat de dienstverlening meerwaarde biedt voor de klant en bezoeker tegen zo laag mogelijke kosten. Daarom wordt voortdurend gewerkt aan kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en innovatie en leren we graag van anderen door met hen in contact te treden.

 

Kijk voor meer informatie op www.socialedienstdrechtsteden.nl.

 

Wat bieden we jou?
Een functie voor 36 uur per week. De salarisindicatie bedraagt maximaal € 3.929,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding. Er kan een aanloopschaal gehanteerd worden. Het betreft een functie in eerste instantie voor één jaar.

 

De Sociale Dienst Drechtsteden kent uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

 

Solliciteren of meer weten?
Je kunt alleen online solliciteren via de solliciteren. Reageer voor 16 oktober 2019. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met het afdelingshoofd Bewindvoering, Dethmer Willems op telefoonnummer 078-770 89 10.

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Beschermingsbewindvoerder, Bewindvoerder, Beschermingsbewind, Sociaal, Sociale Wet- en regelgeving, Juridisch, Legal, Onview, Vacature Dordrecht

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bewindvoerder, Juridisch