Junior jurist bouw- en aanbestedingsrecht (28/38 uur)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Wie zijn wij?

bbn adviseurs is een onafhankelijk adviesbureau dat ondersteuning biedt aan alle partijen die betrokken zijn bij het gebruiken, ontwikkelen, realiseren en beheren van gebouwen en gebieden. Wij ondersteunen deze partijen in iedere fase, van initiatief tot en met de exploitatie en daarna. Bij ons werken 120 adviseurs voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, de overheid en de non-profit sector. Wij werken landelijk en hebben vestigingen in Houten (hoofdkantoor), Rotterdam en Amsterdam. 

Veelzijdig, ondernemend, met plezier, toegewijd en integer. Dat zijn de kernwaarden van waaruit wij werken en waar wij voor staan. Wij beschouwen teamwork en persoonlijke ontwikkeling als de sleutel voor kwaliteit en innovatie. Een open collegiale sfeer draagt bij aan het delen van kennis en ervaring en zorgt er voor dat je je onder alle omstandigheden gesteund weet door de rest van de organisatie.

Wat doe jij?

Als junior jurist val je binnen de Afdeling Proces- en projectmanagement en houd je je bezig met het bouw- en aanbestedingsrecht. De nadruk ligt vooral op het aanbestedingsrecht. Je werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van bouwkundige collega’s die aanbestedingsprocedures organiseren, het opstellen van leidraden en contracten en het geven van alle voorkomende juridische adviezen (intern en extern) in verband hiermee. Het betreft met name het opstellen en aanbesteden van aannemingsovereenkomsten, geïntegreerde contracten (DB, DBM), bouwteamovereenkomsten, onderhoudscontracten en opdrachten aan ontwerpende adviseurs (architecten, constructeurs, installatieadviseurs). 

Het doel van je werkzaamheden is onder meer dat alle te organiseren aanbestedingsprocedures vlot en soepel verlopen zonder dat er klachten of geschillen ontstaan en dat een goed inkoopresultaat wordt behaald. Procederen behoort niet tot je werkzaamheden. In aanvang ondersteun je de medior en senior jurist bouw- en aanbestedingsrecht bij hun werkzaamheden. Na je inwerkperiode krijg je zelfstandige taken. Op termijn moet je je commerciële vaardigheden aanspreken om zelf opdrachten te verwerven.

Wat verwachten wij van jou?

Je werkt in een bouwkundige omgeving met technische collega's. Wij verwachten van je dat je het projectmanagement achter het bouwproject (fasering, planning, bouwkosten) begrijpt en je jouw advieswerkzaamheden daarop afstemt. Je hebt goed inzicht in wat ingekocht moet worden en je kunt de inkoopvraag vertalen naar treffende en praktische geschiktheidseisen, selectie-eisen, (sub)gunningcriteria en beoordelingsmethodieken. Je bent volledig op de hoogte van de relevante regelgeving en jurisprudentie en zorgt er voor dat alle werkzaamheden binnen de geldende juridische kaders plaatsvinden, maar tegelijkertijd - en daar ligt een spanningsveld - moet je jouw juridische kennis en ervaring bondig en zonder juridisch jargon kunnen vertalen naar de praktijk van niet-juridische opdrachtgevers en bouwkundige collega's. Dit alles vergt een pragmatische en flexibele instelling.

Functie-eisen:

  • Afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht (master).
  • Affiniteit met het werken in een bouwkundige/technische omgeving. Indien je geen ervaring hebt specifiek in de bouw dan moet je bereid zijn je in die richting te ontwikkelen.
  • Pragmatische, efficiënte en dienstverlenende instelling. Je moet verder beschikken over commerciële vaardigheden en op termijn zelf opdrachten kunnen verwerven.
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken. Je moet kunnen omgaan met stress. Je moet nauwkeurig en toch snel kunnen werken in een hectische omgeving.
  • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift.


De volgende kenmerken zijn niet per se vereist, maar worden wel positief gewaardeerd.

  • Afgestudeerd in het bouwrecht en/of aanbestedingsrecht (blijkens afstudeerrichting, keuzevak of scriptie).
  • Kennis van en/of ervaring met bouworganisatie- en contractvormen in de bouw.
  • Kennis van en/of ervaring met projectmanagement bij voorkeur bij bouwprojecten (met name inzake fasering, planning en bouwkosten).
  • Een bouwkundige of anderszins technische achtergrond dan wel technisch en/of cijfermatig inzicht.

Wat bieden wij jou?

Bij bbn krijg je veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de vrijheid om in je eigen stijl te werken. Wij bieden een fijne collegiale werkomgeving met veel ruimte om je zelf te ontwikkelen, onder andere door een grote diversiteit aan projecten en een uitgebreid cursus- en trainingsprogramma. We beschikken over een moderne werkomgeving op drie verschillende locaties en goede IT-voorzieningen die het mogelijk maken om flexibel te werken (in tijd en plaats). Wij bieden je de ruimte om een goede balans tussen werk- en privé te vinden; werken in deeltijd (28-38 uur) is bij ons dan ook geen uitzondering. Om ervoor te zorgen dat je je snel thuis voelt, koppelen we je in de eerste periode aan een collega waar je terecht kunt voor vragen en waarmee je kunt klankborden. Ook de medior en senior jurist en jouw afdelingsmanager staan altijd voor je klaar.


Het werkgebied is geheel Nederland. Je verricht je werkzaamheden vanuit de vestigingen Amsterdam en Houten. De arbeidsovereenkomst is om te beginnen voor bepaalde tijd.

Belangstelling? 

Herken jij je in onze beschrijving en zoek je een uitdagende baan? Dan kun je tot uiterlijk 31 oktober 2019 een gemotiveerde sollicitatiebrief mailen naar gericht aan de heer mr. ing. J.W.A. (Josja) Geel, door het indrukken van de solliciteerbutton. Graag ontvangen wij daarbij ook je diploma, cijferlijst, curriculum vitae, afschrift van je scriptie en getuigschriften (tezamen in 1 document). Het uitwerken van een casus over een relevante praktijksituatie kan behoren tot de selectieprocedure. 

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, dan kun je contact opnemen met de heer mr. ing. J.W.A. (Josja) Geel (senior jurist bouw- en aanbestedingsrecht) op telefoonnummer 06 30 15 57 26.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bouw/Installatie/Infrastructuur, Jurist