Juridisch adviseur werkgeverszaken (m/v) 0,8 – 1,0 fte

‘Sterk onderwijs vandaag voor de beroepen van morgen’ 

Werken op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt? 

Mbo

Ze bouwen. Ze zorgen. Ze sleutelen aan de energietransitie. Kleuren met hun ondernemingen de winkelstraten van elke stad. Ze houden het openbaar vervoer op het spoor. Zijn het hart van zoveel verenigingen. Ze helpen het land veilig houden. En de zee. Ze zijn overal. En ze houden de samenleving en economie draaiend. Waar zou ons land zijn zonder Mbo’ers? Het Mbo is Mega Belangrijk Onderwijs en dat willen we graag aan iedereen laten zien! In beeld en geluid, in woord en geschrift. Luid en duidelijk.

De MBO Raad is de brancheorganisatie van de scholen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie die bekostigd onderwijs aanbieden. De MBO Raad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de aangesloten scholen, biedt diensten aan en onderneemt gezamenlijke activiteiten die samenhangen met deze belangenbehartiging.

De MBO Raad kent meerdere afdelingen, waaronder de afdeling Werkgeverszaken, Bedrijfsvoering & Bekostiging (WBB). Het team Werkgeverszaken binnen deze afdeling richt zich onder meer op de versterking van de werkgeversfunctie en het (strategisch) HR-beleid van de scholen en is het aanspreekpunt voor de cao in het mbo. Deze afdeling spant zich daarnaast onder meer in de bekostiging van het mbo te optimaliseren en de bedrijfsvoering in de sector te ondersteunen en waar nodig te verbeteren. Op korte termijn zoekt het team Werkgeverszaken binnen de afdeling WBB een nieuwe collega:

Juridisch adviseur werkgeverszaken (m/v) 0,8 – 1,0 fte (32-40 uur per week)

Wat ga je doen?

Jij bent hét gezicht van de helpdesk werkgeverszaken en in dat kader adviseer je HR-directeuren en 

-medewerkers over de toepassing en uitleg van cao-bepalingen en overige arbeidsrechtelijke vraagstukken. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de informatievoorziening richting de scholen, bijvoorbeeld door het schrijven van notities over gewijzigde wetgeving. Tot slot participeer je in werkzaamheden en projecten welke binnen het team Werkgeverszaken worden uitgevoerd. 

Wat vragen we van je?

  • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht of HBO Rechten.
  • Je hebt één tot drie jaar ervaring met arbeidsrechtelijke en/of cao-gerelateerde dienstverlening en beschikt over kennis van het arbeidsrecht en cao-recht.
  • Ervaring met arbeidsrechtelijke advisering van werkgevers binnen het onderwijs is een pre.

 

Jij…  

  • kunt (complexe) materie duidelijk verwoorden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • weet goed te bepalen wanneer je zelfstandig een advies kunt verstrekken en wanneer  overleg met collega’s of andere specialisten vereist is;
  • bent in staat (complexe) situaties niet enkel te analyseren en te interpreteren, maar ook te vertalen naar een praktijkadvies;
  • bent in staat om snel een netwerk in de mbo-sector op te bouwen en dit te onderhouden met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • beschikt over goede contactuele eigenschappen en hebt een klantvriendelijke dienstverlenende instelling;
  • bent een initiatiefrijke teamspeler die zelfstandig kan werken.

Wij…

Zijn een organisatie met ruim 100 professionals die elke dag bijdragen aan de belangrijkste taak van de MBO Raad: goede randvoorwaarden realiseren voor de scholen zodat zij hun werk optimaal kunnen doen, in het belang van iedereen die leert en werkt in het mbo. We houden van aanpakken en aanpakkers maar ook van kennis en kunde. Dit doen we vanuit ons verenigingsgebouw in Woerden dat nabij het station en de A12 is gelegen.

Wij bieden:

De omvang van de arbeidsduur is bespreekbaar en bedraagt minimaal 32 en maximaal 40 uur per week (0,8-1,0 fte). De inschaling is afhankelijk van de aantoonbare relevante werkervaring en kennis van de relevante werkgebieden. In aanvang krijgen nieuwe collega’s een jaarcontract aangeboden. We vinden het belangrijk dat medewerkers hun talenten blijven ontwikkelen. We bieden daarom verschillende mogelijkheden aan om aan eigen professionalisering en loopbaan te werken.

Meer informatie en solliciteren:

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met José Bosma, manager Werkgeverszaken, Bedrijfsvoering en Bekostiging via 0348 – 753 500 of per e-mail via j.bosma@mboraad.nl. Voor meer informatie over de MBO Raad, kun je de website www.mboraad.nl raadplegen.

Je kunt jouw sollicitatie tot 9.00 uur op maandag 14 oktober 2019 richten aan de MBO Raad, afdeling HRM. Graag ontvangen we jouw motivatie en CV via de solliciteerbutton.

We streven ernaar de procedure in de maand oktober af te ronden.

 

   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Juridisch