Bedrijfsjurist

Vacature

Port of Amsterdam 

Aantal uren p/wk – 32 - 36 uur 

De functie 

korte toelichting op de afdeling

  • Je adviseert directie, de business en de aan Port of Amsterdam (PoA) gelieerde rechtspersonen voornamelijk op het gebied van (zakelijke) rechten (erfpacht, opstal) en het verbintenissenrecht (o.a. huurrecht). Je hebt een zelfstandige, brede praktijk. Kennis van IT-recht en/of aanbestedingsrecht is een pré; 
  • Je vertegenwoordigt en/of begeleidt PoA in onderhandelingen en in juridische procedures; 
  • Je informeert en adviseert directie en afdelingen van PoA over de gevolgen van wijzigingen in relevante wet- en regelgeving. 

Jouw profiel 

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht en ten minste vijf jaar relevante werkervaring, opgedaan als advocaat of bedrijfsjurist. Je hebt gedegen kennis van de hierboven genoemde rechtsgebieden en je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je beschikt over goede sociale vaardigheden en je staat stevig in je schoenen. Ook vind je het prettig om in teamverband te werken en heb je een goed gevoel voor humor. Tevens heb je ervaring met het voeren van onderhandelingen, waarbij je je commerciële inzicht en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen combineert met een zelfstandige en resultaatgerichte werkwijze. Tot slot heb je een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift. 

Ons aanbod 

Bij PoA werk je mee aan thema’s die ertoe doen. Of je nou gaat voor minder steenkoolgebruik, meer recycling, of oplossingen om files in de stad te voorkomen: in de haven komt het allemaal samen. PoA heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een premievrije arbeidsongeschiktheids-verzekering en een pensioenregeling bij het ABP. Ontwikkeling van onze medewerkers hebben wij hoog in het vaandel staan, wat tot uiting komt in een ruim opleidingsbudget. 

Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, bieden we ook een moderne kantooromgeving in het centrum van Amsterdam, met flexplekken en scrumruimtes. Ook buiten de werkvloer zijn we regelmatig samen actief. Zo hebben we een roeiteam, een fietsploeg en zwemmen we mee met Amsterdam City Swim. Daarnaast nemen we deel aan of organiseren we leuke evenementen. Zo zijn we in 2020 wederom trotse thuishaven van het grootste publiekevenement van Nederland: het vijfjaarlijkse SAIL Amsterdam. 

Geïnteresseerd? 

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Wilko Tijsse Claase, Hoofd Juridische Zaken, tel. 06-10927017. Je gemotiveerde reactie hebben wij graag voor 23 oktober 2019 in ons bezit. 

Bijzonderheden 

Een online-assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. 

Port of Amsterdam 

De Amsterdamse haven is de vierde van West-Europa en maakt deel uit van de grootste ‘airport-seaport-city’ combinatie in Europa (zowel goederen- als personenvervoer). Het is daarom een belangrijke plek voor de regionale en nationale economie. Port of Amsterdam is verantwoordelijk voor de veilige, vlotte en milieuverantwoorde afhandeling van het scheepvaartverkeer. 

Bij Port of Amsterdam werken we toe naar een Port of partnerships, een netwerkhaven waar het mogelijk is om snel de juiste mensen, organisaties en kennis bij elkaar te halen, om te innoveren en kansen om te zetten in waarde.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Bedrijfsleven, Bedrijfsjurist, Transport/Logistiek/Opslag