Senior Jurist

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior Jurist
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)

Functieomschrijving
Je informeert en adviseert het management en inspecteurs op het gebied van de gezondheidszorg over de juridische aspecten van toezicht, zoals:

  • het geven van adviezen aan inspecteurs bij complexe casuïstiek;
  • het adviseren over juridische kaders en ontwikkelingen in het toezicht;
  • het beoordelen van en adviseren over wetgeving en beleidsuitgangspunten vanuit het oogpunt van toezichthouder.
  • Daarnaast treed je op in juridische procedures, voortvloeiend uit het handelen van de inspectie op het terrein van gezondheidsrecht en bestuursrecht.


Functie-eisen
Je hebt een afgeronde master gezondheidsrecht/bestuursrecht. Je bent bedreven in het adviseren over complexe juridische kwesties en hebt veel proceservaring. Ook beschik je over ruime werkervaring in de sector gezondheidszorg en/of de advocatuur en/of een toezichthouder. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je kan snel schakelen. Je hebt het vermogen om verschillende belevingswerelden met elkaar te verbinden en het vermogen om ontwikkelingen te zien en daar effectief op in te spelen. Je bent gewend om te werken in een hectische omgeving. 

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Salarisomschrijving: Deze functie is gewaardeerd op schaal 12 van het BBRA: maximaal € 5.559,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). 

Voor Rijksambtenaren met een vast dienstverband geldt in beginsel behoud van het vaste dienstverband. 

Maandsalaris: Min €3.740 – Max. €5.559 (bruto) 
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: Arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met vervolgens, bij gebleken geschiktheid, een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. 

Bijzonderheden
De functie van Senior Jurist (roepnaam senior adviseur juridische zaken) maakt deel uit van de functiefamilie Advisering in het functiegebouw rijk. Kijk op www.functiegebouwrijksoverheid.nlvoor het volledige functieprofiel. 

Omdat je in deze functie met vertrouwelijke informatie werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties en heb je om in dienst te treden een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ nodig. 

Digitaal solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening