Jurist Grondzaken

Jurist Grondzaken
Zwolle, 32-36 uur per week

De provincie koopt, verkoopt en ruilt gronden in het kader van provinciale projecten. Dit kunnen wegenprojecten zijn, maar ook projecten in het kader van de Ontwikkelopgave Natuur Netwerk Nederland. Daarnaast regelt het team de privaatrechtelijke overeenkomsten voor projecten als het Reevediep en Ruimte voor de Vecht. Ook verhuur van pachtrechten, jachtrechten (voor provinciale gronden) en (tijdelijk) beheer van provinciale opstallen horen tot het werkpakket van het team Grondzaken.

Wat ga je doen
Als jurist grondzaken ben je betrokken bij diverse programma's en projecten binnen de provincie waar eigendomsposities een rol spelen, zoals de Ontwikkelopgave Natura 2000 en infrastructuurprojecten. Je bent juridische vraagbaak voor je grondzaken-collega's die verantwoordelijk zijn voor de verwervings- en vervreemdingsprocessen en het tijdelijk beheer van grond en opstallen van de provincie. Je draagt zorg voor het up-to-date zijn van juridische modellen en de juridische kennis in het team. Je doet de juridische kwaliteitscontrole van overeenkomsten en stuurt eventuele onteigeningstrajecten aan.

Vanuit de gedachte dat het team in regie werkt, ben je betrokken bij aanbestedingstrajecten en stuur je deze soms ook zelf aan.

Buiten je team adviseer je programma- en projectleiders welk juridisch product vanuit de Nota Grondbeleid het meest toegesneden is op de geschetste situatie of problematiek. Je bent bekend met de provinciale opgave en houdt de ontwikkelingen in beeld, zodat juridische producten op tijd beschikbaar zijn, zoals een subsidieregeling of een niet eerder gebruikte contractvorm. We zoeken een collega voor 32-36 uur per week voor een tijdelijke periode (tot eind 2021).

Wat breng jij mee?
Wij vragen een universitaire opleiding Nederlands recht (master of doctoraal). Je hebt minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van vastgoedrecht en overeenkomstenrecht (liefst bij een overheidsorganisatie) en de juridische aspecten van gebiedsontwikkeling.

Je denkt in mogelijkheden en zoekt naar juridische constructies om gewenste doelen te behalen. Daarbij houd je de kaders van de nota grondbeleid goed in het oog en adviseer je tijdig waar juridische spanning ontstaat. Je bent in staat doelgericht te handelen. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Je verplaatst je in de adviesvrager en bent in staat om jouw adviesstijl te variëren. Je bent goed in het opbouwen van relaties. Je hebt het in je om in een dynamische omgeving een bijdrage te leveren aan de professionele ontwikkeling van zowel het team grondzaken als de provincie als geheel.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal € 3.879,07 en maximaal € 5.541,52 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever ten opzichte van haar Peers. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid houdt zich bezig met de uitvoering van het provinciaal grondbeleid, verstrekt subsidies en vergunningen en is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Daarnaast ondersteunt zij het provinciaal beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. De eenheid is een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening.

De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Vergunningverlening, Handhaving, Grondzaken, Subsidieverlening, Beleidsinformatie uitvoerend en Beleidsinformatie adviserend. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via het contactformulier.

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Christine van Grunsven, teamleider, op 06 - 22 44 0750 of via het contactformulier.

Je kunt solliciteren tot en met 13 oktober 2019 via het online sollicitatieformulier.

Het 1e sollicitatiegesprek is op 17 oktober 2019.
Het 2e sollicitatiegesprek is op 30 oktober 2019.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid