Senior Jurist Handhaving

Voor het team van Omgevingstoezicht zoeken we nieuwe collega’s

Senior Jurist Handhaving
36 uur per week | Doorn

Wat is het doel van de functie?
Als juridisch medewerker binnen het Team Omgevingstoezicht, ben je bezig met een breed pallet aan juridische werkzaamheden op het gebied van vergunningverlening (Wabo, APV, DHW en bijzondere wetten) en toezicht en handhaving. 

Wat ga je doen?

 • Je behandelt handhavingszaken op het gebied van RO- en bouwregelgeving, DHW en bijzondere wetten, gemeentelijke verordeningen (o.a. APV).
 • Je verzorgt aanschrijvingen en behandelt bezwaar-, beroep- en hoger beroepschriften.
 • Je adviseert je teamgenoten over de juridische kwaliteit van vergunningen.
 • Je beantwoordt vragen over regelgeving.
 • Je wordt ingezet bij mediation en minnelijk overleg.
 • Je wordt ingezet op complexe en politiek gevoelige zaken.

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over een afgeronde juridische WO of HBO-opleiding. 
 • Als senior heb je minimaal 5 jaar ervaring.
 • Je hebt actuele kennis en ervaring met de Wabo, de Awb, Wet ruimtelijke ordening, de Drank en Horecawet en de APV, of je bent bereid hiervoor een opleiding te volgen.
 • Je bent een teamspeler die resultaatgericht is en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent transparant en daadkrachtig en je kan binnen de gegeven ruimte van regelgeving met anderen tot oplossingen komen.
 • Je kunt goed handelen en netwerken in een complex bestuurlijk en ambtelijk veld.

Onze kernwaarden zijn omgevingsgevoelig, verantwoordelijk, dienstverlenend, samenwerkend en zelfreflectief.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een afwisselende baan in een informele, open en collegiale werksfeer met ontwikkelingsmogelijkheden. Wij werken volgens het Nieuwe Werken, waaronder flexibele werktijden en thuiswerken. Deze functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 van de CAR/UWO. Het bruto maandsalaris bedraagt tussen de € 2.591,- en € 4.225,- op basis van een 36-urige werkweek. Genoemde bedragen zijn het minimum van de aanloopschaal en het maximum van de functionele schaal. Inschaling is afhankelijk van relevante beroepskennis en werkervaring. 

Naast je salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,8%, dat je vrij kunt besteden aan beschikbare doelen zoals aankoop verlof en opleiding.

De samenleving
Een mooie gemeente met 49.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.

De organisatie
Wij ontwikkelen ons tot een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. We hebben allerlei interessante, maatschappelijk vraagstukken en spelen in op de tendens van ‘meer samenleving, minder overheid’. Wij zijn ambitieus en vallen graag op een positieve manier op. We profileren ons als duurzame gemeente en verbinden daar consequenties aan. Wil je weten hoe onze organisatie werkt bekijk dan ons organisatieplan.

De medewerker
Onze professionals hebben hart voor de samenleving en zetten zich daar dagelijks met veel energie voor in. Bij ons kun je je ontwikkelen en kansen grijpen, zodat je jouw talenten optimaal kunt benutten. Onze arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden zorgen voor een gunstig werkklimaat. Het nieuwe werken geeft hierin ruimte en flexibiliteit.

Reageren doe je zo
Schriftelijk reageren kan tot uiterlijk 3 maart via de sollicitatiebutton. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 10-OM-18. De 1e gesprekken zijn 12 maart aanstaande.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Kamila Kersten teamleider Omgevingstoezicht of Marjan Onderstal, Adviseur P&O, beiden telefonisch bereikbaar op 0343-565600.

Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden; Senior Jurist Handhaving vacature, Doorn, Utrecht, Recht, Juridisch, WO, HBO, Gemeente, overheid, WABO, Ruimtelijke Ordening


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker