Aanbestedingsjurist

Aanbestedingsjurist

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu


Functieomschrijving
Aanbestedingswetgeving ontwikkelt zich in snel tempo. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) houdt vanwege de hoge maatschappelijke impact daarbij de vinger aan de pols. Jij zorgt met deskundig en betrouwbaar juridisch advies dat aanbestedingen, contracten en processen voldoen aan wet- en regelgeving.

Als aanbestedingsjurist bij de afdeling Bedrijfscontinuïteit, Juridische Zaken en Veiligheid adviseer je bij aanbestedingen en het opstellen en beoordelen van diverse (inter)nationale contracten en documenten. Zo beoordeel je aanbestedingsdocumenten, contracten en inhoudelijke processen voor de uitvoering van de kerntaken en de daaraan gerelateerde activiteiten op juridische kaders. Je adviseert het hoofd van je afdeling en het hoofd van het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC).

Daarnaast geef je interne juridische adviezen op verschillende niveaus en over een gevarieerd scala aan juridische vraagstukken, waarbij het zwaartepunt ligt op aanbesteden en contracteren. Je werkt zowel zelfstandig als samen met anderen. Zo beslis je zelf over de kwaliteit van de inhoud van aanbestedingsdocumenten, contracten en andere juridische documenten. Als het gaat om visievorming en vraagstukken op het gebied van inkoop, aanbesteden en contracten werk je intensief samen met bijvoorbeeld het IUC.

Als adviseur bij de stafeenheid Finance, Compliance en Control heb je tevens de rol van initiator en facilitator van het bewustwordingsproces bij de medewerkers van de organisatie, zoals de inkoopadviseurs en contractmanagers. Je ondersteunt met deze adviesfunctie dan ook het primaire proces en de stafeenheid Bedrijfsvoering. Dat doe je in samenwerking met diverse partners binnen en buiten het RIVM, waarin je netwerkvaardigheden en proactieve instelling van grote waarde zijn.


Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde juridische universitaire opleiding op het gebied van privaatrecht, met een aanvullende specialisatie in aanbestedings- en/of contractrecht.
 • Je hebt ervaring met (bij voorkeur complexe) aanbestedingen en contracten.
 • Je bent vaardig in het opstellen, interpreteren en analyseren van aanbestedingsdocumenten, contracten en andere juridische documenten – zowel in de Nederlandse als de Engelse taal.
 • Je kunt heldere juridische adviezen formuleren.
 • Je hebt gevoel voor politieke belangen en verhoudingen en inzicht in de positionering van de organisatie als publieke kennisinstelling en in het daarmee gepaard gaande spanningsveld op het gebied van samenwerking met private partijen (publieke/commerciële doelstellingen).
 • Je speelt proactief en preventief in op toekomstige ontwikkelingen of mogelijke risico’s.
 • Je durft collega’s aan te spreken op juridische onjuistheden in hun denken en handelen en je weet bij tegengestelde belangen anderen te overtuigen door middel van bewijsgronden, waarbij je argumenten en gevoeligheden van verschillende partijen bondig samenvat en de essentie uit de discussie kunt benoemen.
 • Je bent een teamspeler met een hands-on-mentaliteit en een pragmatische en resultaatgerichte werkhouding.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.
 • Je bent integer en klantgericht; in je communicatie weet je een gezonde balans te vinden tussen de wensen van de partners binnen en buiten het RIVM en de eisen die voortvloeien uit wetgeving en jurisprudentie.
 • Je hebt een goed analytisch vermogen, kunt goed plannen en organiseren en hebt een creatieve inslag.
 • Je kunt goed een netwerk opbouwen, onderhouden en inzetten.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.560 – Max. €5.292 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren
Minimaal aantal uren per week: 18
Maximaal aantal uren per week: 24

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Richt je sollicitatie aan Dhr. drs. ing. A.P. Groothedde, Afdelingshoofd Finance Planning & Control, Juridische Zaken.

Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid