Advocaat-stagiair(e) IT & technologie

# IT, creatief, innovatie, techniek, teamplayer
Heb jij gevoel voor technologie en recht? Wij zoeken een nieuwe collega voor het IT-team van onze IE/IT-sectie in Arnhem. 

Wat ga je doen?
Je focus ligt op het beoordelen en opstellen van contracten op het gebied van technologie. Daarbij kun je denken aan licentiecontracten, SaaS-contracten en implementatiecontracten. Je zult je tevens bezig houden met het oplossen van en procederen in IT-geschillen.

Verder houd je je bezig met de juridische kant van allerhande ontwikkelingen, zoals Big Data en blockchain. In de praktijk ben je vooral bezig met het verbintenissenrecht, intellectueel eigendomsrecht (auteursrecht, databankenrecht en octrooirecht) en privacyrecht.

Je geeft regelmatig workshops en lezingen over IT-gerelateerde onderwerpen. Voor vaste cliënten en voor potentiële nieuwe cliënten.

Wat kenmerkt ons?

  • Een hecht team met passie voor het vak (acht advocaten, een juridisch medewerker en het secretariaat);
  • Iedere advocaat heeft zijn eigen aandachtsgebied: IT, Privacy of IE; 
  • We hebben een ondernemende instelling en werken samen aan verdere groei van onze sectie; 
  • Onze diverse cliëntenkring. Wij bedienen zowel afnemers als leveranciers van IT-producten (iets vaker afnemers)
  • Veel aandacht voor begeleiding met als doel om van jou een topadvocaat te maken.

Wie ben je?
Je bent afgestudeerd in het civiele recht en hebt affiniteit met het verbintenissenrecht. Een master of scriptie binnen het IT-recht en kennis van auteurs- en octrooirecht zijn een pre, maar geen must. Belangrijker vinden we dat je buiten de gebaande paden kunt denken. Voor veel nieuwe technologische ontwikkelingen is namelijk vaak nog geen pasklaar juridisch kader voorhanden. Je moet het dan ook leuk vinden om creatief te denken en je moet kunnen schakelen tussen verschillende rechtsgebieden en leerstukken. Gevoel voor hoe de technologie werkt en welke juridische vragen dat oproept, is daarbij van belang.

Verder ben je een vlot en sociaal persoon die het leuk vindt om samen met collega’s te werken aan een mooi resultaat. Je staat stevig in je schoenen en durft je mening te geven.

Ook gevorderd advocaat-stagiaires nodigen wij van harte uit om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden
- Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons verwachten:
- een contract voor de duur van je advocaat-stage
(meestal: 3 jaar en 3 maanden);
- als advocaat-stagiaire start je in je eerste jaar met een salaris van € 3.172,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (prijspeil 2018, excl. 8% vakantietoeslag);
- een goede pensioenregeling;
- een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding;
- 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
- een laptop en een mobiele telefoon;
- veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zowel in de verplichte Beroepsopleiding Advocatuur als binnen onze eigen Dirkzwager Academy.

Meer informatie of solliciteren?
Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Ernst-Jan van de Pas (advocaat) of Mark Jansen (advocaat). Ernst-Jan bereik je op telefoonnummer 026-353 83 23 of via vandepas@dirkzwager.nl. Mark is bereikbaar op telefoonnummer 026-353 83 67 of via m.jansen@dirkzwager.nl.

Wil je solliciteren? Klik dan op de gele solliciteerbutton naast deze vacature. Richt je motivatiebrief aan Petra Kiphardt (manager P&O).


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Juridisch