Studentstage Notariaat

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Voor het notariaat op onze vestigingen in Amsterdam en Eindhoven hebben we op jaarbasis stageplaatsen voor studenten. Wil jij graag kennismaken met de dagelijkse praktijk van AKD en jouw juridische skills in de praktijk toetsen? Dan is een studentstage bij ons kantoor een goede uitdaging.

Als student-stagiair op het notariaat is het mogelijk om stage te lopen op de praktijkgroepen Real Estate en/of Corporate & Structuring. In beginsel zitten student-stagiairs op de kamer met een of meer kandidaat-notarissen.

Tijdens de stage wordt je als student-stagiair gezien als deel van het team en ben je dus aanwezig bij (interne) besprekingen, teamuitjes en andere kantooractiviteiten. De werkzaamheden zijn erg gevarieerd, het schrijven van een memo, het opstellen van concept-documenten maar ook het doen van due diligence zullen tot de werkzaamheden behoren.

Je leert de structuur van onze cliënten goed kennen door due diligence en het opstellen van akten en besluiten. Je zal niet alleen op kantoor zitten, maar ook de cliënten bezoeken en champagne drinken bij een closing.

Een studentstage op de Nederlandse vestigingen van AKD is een fulltime functie en beslaat een periode van 8 weken. Studentstages op de Nederlandse vestigingen vangen aan op de eerste maandag van de maand.

Tijdens de studentstage ontvang je een maandelijkse bruto vergoeding van maximaal € 750,-.

Een AKD studentstage is mogelijk voor WO rechtenstudenten die zich in de afrondende fase van de bachelor bevinden of reeds gestart zijn met een master. Ben je al afgestudeerd? Dan is het lopen van een studentstage nog mogelijk binnen drie maanden na afstuderen.

Bevalt je stage van beide kanten? Dan bestaat de mogelijkheid om jouw aanwezigheid bij AKD voort te zetten middels een studentmedewerkerschap of het schrijven van een scriptie. Het is uiteraard ook mogelijk versneld in aanmerking te komen voor de functie van kandidaat-notaris.

Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? Solliciteer dan via de Solliciteren Button. Wij zien graag de motivatie voor een student-stage bij AKD aangevuld met de praktijkgroep waar de voorkeur naar uit gaat, aan welke universiteit je studeert, de cijferlijsten en eventuele eerdere stagebeoordeling.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Notariaat, Student stagiair(e)