Student-stage Dirkzwager

Locatie
Arnhem, Nijmegen
Salaris
€ 1050,00
Geplaatst
zondag 10 mei 2020
Sluit
vrijdag 30 april 2021
Functie titel
Student stagiair(e)
Dienstverband
Student (stage)
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
< 1 jaar
Aanstelling
In overleg

Wij bieden gedreven rechtenstudenten de mogelijkheid om tijdens een stage kennis te maken met de verschillende secties en vakgebieden van Dirkzwager. Je kunt bij ons zowel binnen de advocatuur, notariaat als binnen onze fiscale sectie stage lopen. Zo kom je erachter of werken in de advocatuur, het notariaat of fiscale dienstverlening bij je past en of Dirkzwager een kantoor is dat je aanspreekt. Solliciteren? Klik op de Solliciteren Button.

Stage advocatuur
Wij bieden zowel op ons kantoor in Arnhem als op ons kantoor in Nijmegen de mogelijkheid om stage te lopen in de advocatuur. 

Als je stage loopt in de advocatuur op kantoor Arnhem kun je kiezen uit een stage op één sectie of twee secties (waarbij je eventueel halverwege je stage wisselt van sectie). Je kiest de sectie(s) zelf. Op kantoor Arnhem hebben wij de volgende secties waar je stage kunt lopen:

  • Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering
  • Arbeidsrecht
  • IE/IT
  • Ondernemingsrecht
  • Overheid en Vastgoed

Op kantoor Nijmegen wordt een kantoorbrede stage aangeboden en verricht je werkzaamheden voor alle secties in Nijmegen. Dit zijn: Overheid en Vastgoed, Gezondheidszorg, Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht.


Stage notariaat
Als stagiair(e) op het notariaat verricht je bij Dirkzwager in beginsel werkzaamheden voor alle notariële rechtsgebieden (familierecht, ondernemingsrecht en vastgoed). Als stagiair kies je wel één van de drie secties als aandachtsgebied. Daar zal het zwaartepunt van de stage dan ook liggen. De notariële stage vindt altijd plaats op ons kantoor in Arnhem.

Stage fiscaal
Als stagiair(e) fiscaal advies verricht je bij Dirkzwager werkzaamheden binnen de rechtsgebieden:

  • Vennootschapsbelasting
  • Inkomstenbelasting
  • Btw
  • Overdrachtsbelasting
  • Loonheffingen / sociale verzekeringen
  • Internationaal belastingrecht
  • Verhuurderheffing

De stage vindt altijd plaats op ons kantoor in Arnhem.


Wat ga je doen als je stage loopt?
Tijdens de studentstage (zowel in Arnhem als in Nijmegen) maak je kennis met alle aspecten van de praktijk van een advocaat, kandidaat-notaris of fiscalist. Je doet literatuur- en jurisprudentie-onderzoek, schrijft memo’s en helpt mee met het opstellen van processtukken, aktes of fiscale adviezen. Daarnaast ga je - in het geval van de advocatuur - mee naar zittingen en kan het voorkomen dat je wordt uitgenodigd voor een bespreking met cliënten. Ook bieden wij je de mogelijkheid om bijeenkomsten binnen kantoor bij te wonen, zoals interne cursussen en lezingen, jurisprudentielunches en kantoorborrels. Student-stagiaires in de advocatuur worden daarnaast uitgenodigd om mee te gaan naar Jonge Balie activiteiten. Loop je stage in het notariaat, dan ben je van harte welkom bij activiteiten van de Vereniging voor Jonge Kandidaat-Notarissen te Gelderland.

Stage
Een stage duurt 8 weken (fulltime) en is mogelijk binnen de advocatuur (Arnhem en Nijmegen), het notariaat (Arnhem), fiscaal advies (Arnhem) of een combinatie daarvan. Binnen de advocatuur in Arnhem maak je een keuze uit één of twee praktijkgroepen, in Nijmegen loop je een kantoorbrede stage. Onze stagevergoeding bedraagt € 1050,- bruto voor twee maanden. Woon je ver weg? Wij bieden een huisvestingsvergoeding van maximaal € 400,- netto per maand of een reiskostenvergoeding.

Procedure
Solliciteer via de Solliciteren Button. Upload jouw motivatiebrief, CV, (ongeschoonde) cijferlijsten en eventuele eerdere beoordelingen. Op basis van deze stukken vindt een selectie plaats. Daarna word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na afloop van het gesprek hoor je van onze recruiter Desirée Michielse of jij stage bij ons mag lopen!

Denk eraan in de brief te vermelden wat jouw beschikbare periode is en de keuze voor advocatuur (en evt. praktijkgroepen), notariaat of fiscaal advies (of een combinatie daarvan).

 

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen