Senior beleidsjurist

Senior beleidsjurist


Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting

Functieomschrijving
We kunnen in Nederland vertrouwen op goede gezondheidszorg en jeugdhulp. Altijd, overal en voor iedereen. Dat willen we zo houden, ook voor volgende generaties. Daarom bewaakt en bevordert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) de veiligheid en kwaliteit van de gezondheidszorg en jeugdhulp. Als senior beleidsjurist voor het Beleidsregieteam heb jij daarin een belangrijke rol. 

Je informeert en adviseert het management over de beleidsjuridische aspecten van toezicht(beleid). Complexe onderwerpen van algemene, strategische en/of (politiek-)bestuurlijke aard voorzie jij van een gedegen advies. Daarnaast coördineer je adviesverzoeken en verzorg je de beleidsjuridische inbreng van de IGJ i.o. voor stukken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan het parlement.

Het adviseren over en ontwikkelen en onderhouden van het relatiebeheer van de IGJ i.o. en het kerndepartement van VWS, behoort ook tot je takenpakket. Evenals het adviseren over het beleidsjuridische kader en ontwikkelingen in het toezicht. Tot slot bereid je politiek-gevoelige IGJ i.o.-standpunten voor. 

Functie-eisen

 • Je hebt een academische opleiding rechtsgeleerdheid afgerond.
 • Je hebt ruime ervaring met (processen van) regelgeving en beleid op het gebied van volksgezondheid, gezondheidszorg en toezicht.
 • Je hebt ervaring met het leiden van werk- of projectgroepen.
 • Je hebt een scherp politiek en bestuurlijk gevoel en een groot analytisch vermogen.
 • Je hebt een open communicatieve instelling, gericht op het gezamenlijk belang en het behalen van resultaten door samenwerken binnen de inspectie en breder binnen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 • Je hebt het vermogen om verschillende belevingswerelden met elkaar te verbinden en te versterken en het vermogen om ontwikkelingen te zien en daar effectief op in te spelen.
 • Je hebt een proactieve houding en kunt vanuit een adviesrol creatief en oplossings- en resultaatgericht functioneren in complexe situaties.
 • Je bent advies-, communicatie-, coördinatie- en onderhandelingsvaardig, en kunt omgaan met tegengestelde belangen.
 • Je werkt gedegen en ontspannen, zowel zelfstandig als in teamverband.
 • Je bent organisatiesensitief, overtuigend, flexibel en gemotiveerd.
 • Je kunt goed netwerken, en plannen en organiseren.


Arbeidsvoorwaarden 
Salarisniveau: schaal 13
Salarisomschrijving: Deze functie is gewaardeerd op schaal 13 van het BBRA (maximaal € 5.919,51 bruto per maand, bij een fulltime dienstverband). 
Maandsalaris: Min €3.967 – Max. €5.919 (bruto) 
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd) 
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding 2e klas openbaar vervoer woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. 

Bijzonderheden
Een functiegericht assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. 

Naar verwachting vindt de 1e ronde selectiegesprekken plaats in 2e helft week 13 en/of begin week 14. 

Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid