Bedrijfsjurist Contracten

Bedrijfsjurist contracten

Bedrijfsjurist contracten De belangen van ABB zijn bij jou in goede handen. Jij bewaakt en verdedigt ze, terwijl je rekening houdt met wetgeving en commerciële doelstellingen. Wie zijn wij? ABB is toonaangevend op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productautomatisering, robotisering en elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen. We lopen voorop met innovaties, volgen trends en denken mee met onze klanten. Wij hebben 132.000 mensen samengebracht, die wereldwijd samenwerken in meer dan 100 landen. Jouw bureau staat klaar op het ABB-kantoor in Rotterdam. Je komt terecht in een open en informele organisatie waar we 'je' en 'jij' zeggen en het iedere dag 'casual friday' is. Onze mouwen zijn altijd opgestroopt en we houden van aanpakken. Binnen het contractteam werken 4 collega-juristen, die ieder een eigen deel van de business onder hun hoede hebben, en een coördinator. Jij vervult in dit team een unieke rol doordat je je niet bezig gaat houden met 1 specifieke business, maar met het grotere plaatje. Je valt daarmee direct onder de General Counsel.

Taken :
Wat ga je doen bij ABB?
Samen met jouw collega's van het Legal Department ben jij het juridische geweten van de business. Binnen onze snelgroeiende organisatie nemen contracten en risk reviews een steeds belangrijkere plaats in. Jouw expertise als bedrijfsjurist contracten is daarom onmisbaar bij nationale en internationale contractonderhandelingen en het opstellen van raamakkoorden. Ook neem je deel aan diverse risk reviewprocedures op verschillende niveaus binnen de organisatie waarbij je ingediende projecten juridisch en bedrijfsmatig beoordeelt. In deze rol krijg je te maken met veel verschillende bedrijfsonderdelen en contracten van uiteenlopende omvang. De ene keer bijt jij je vast in een omvangrijk aanbestedingsproject met bijvoorbeeld de Rijksoverheid en de volgende keer beantwoord je juridische vragen tijdens een contractonderhandeling. Jij houdt van die afwisseling en je vindt het leuk om mee te denken met de business. Je neemt het initiatief als het gaat om het:

 • beoordelen van nationale en internationale contracten en (algemene) voorwaarden.
 • opstellen van (standaard)contracten en raamakkoorden.
 • afwikkelen en beoordelen van mogelijke claims op basis van opgestelde contracten.
 • deelnemen aan en controleren van risk reviews.
 • beantwoorden van vragen over de regels en richtlijnen van de ABB groep en divisies.
 • organiseren en geven van juridische trainingen op verzoek van de General Counsel.


Eisen:
Wie ben jij?
Iemand die het niet alleen leuk vindt om juridische vraagstukken op te lossen, maar ook energie krijgt van samenwerken met de business. Jij deelt je kennis makkelijk en graag om zo gezamenlijk tot de beste inzichten te komen. Zie jij dat het ergens mis gaat, dan grijp je meteen in en kom je met haalbare alternatieven om zo iedere deal tot een succes te maken. Bovendien ben je uiterst nauwkeurig, maar weet je tegelijkertijd ook feilloos hoofdzaken van bijzaken te scheiden. Ook heb jij als bedrijfsjurist contracten:

 • een wo-diploma (LLM) Rechten.
 • in ieder geval 2 jaar werkervaring als bedrijfsjurist, legal counsel of contract lawyer in een corporate omgeving.
 • bij voorkeur ervaring met het voeren van commerciële contractonderhandelingen en het beoordelen van zakelijke contracten en voorwaarden.
 • een uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Spreek je daarbij ook een woordje Frans dan is dat een voordeel.
 • een goed hoofd op je schouders dat je koel houdt in iedere situatie.
 • een flinke dosis overtuigingskracht in combinatie met goede communicatieve vaardigheden.


Extra informatie
Wat heeft ABB jou te bieden?
Een baan waarin jij zowel jouw juridische als commerciële talenten optimaal kunt benutten en je de kans krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. ABB investeert graag in jouw potentieel met diverse trainingen en masterclasses. We bieden je bovendien een goed salaris (cao metalektro), inclusief een 13e maand. Daarnaast krijg je van ons 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen. Omdat je ook regelmatig bij onze zuiderburen op bezoek gaat, maakt een leaseauto onderdeel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket, evenals een laptop en gsm. Ook kun je als medewerker deelnemen in het aandelenprogramma van ABB.

Heb je interesse in deze vacature?
Reageer dan door online te solliciteren via de 'Solliciteer' button.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Kristie de Rijke (Talent Partner) via 010 - 407 86 08 of soll@nl.abb.com 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Vacature, fulltime, Rotterdam, Legal, contracten.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Industrie/Techniek, Jurist