Adjunct-secretaris / Bureaudirecteur

Bij de orde van advocaten Rotterdam ontstaat per 1 juni 2018 een vacature voor de functie van adjunct-secretaris/bureaudirecteur.

De Rotterdamse balie telt circa 2000 advocaten. De raad van de orde vormt haar bestuur met de deken als voorzitter. De deken houdt op basis van de Advocatenwet toezicht op de advocaten.

Bij het bureau van de Rotterdamse orde werken naast de deken negen personen.

De functie van adjunct-secretaris/bureaudirecteur omvat onder meer de volgende werkzaamheden:

  • zorgen voor een goede organisatie van het bureau en een efficiënte bedrijfsvoering, en daarin een proactieve rol te vervullen;
  • het op motiverende wijze leidinggeven aan de medewerkers van het bureau;
  • het met raad en daad ondersteunen van de deken en de raad van de orde bij hun werkzaamheden, zoals het voorbereiden van het dekenberaad (het maandelijkse overleg tussen de elf lokale dekens) en vergaderingen van de raad van de orde;
  • het bijhouden van belangrijke ontwikkelingen en deze vertalen in adviezen, bijvoorbeeld om een advies om de balie te informeren of om beleidsregels aan te passen;
  • het deelnemen aan diverse vergaderingen, zoals van de raad van de orde en het landelijke overleg van adjunct-secretarissen.

Voor deze functie is een met goede resultaten afgeronde studie Nederlands recht, juridische werkervaring in de advocatuur en leidinggevende ervaring vereist. Daarnaast dient de kandidaat te beschikken over een sterk analytisch vermogen, goede contactuele eigenschappen, flexibele instelling, verantwoordelijkheidsgevoel en servicegerichtheid. Hij/zij moet zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken en hart hebben voor de advocatuur en de rechtszoekende.

Sollicitatiebrieven met curriculum vitae kunnen worden gericht aan de deken van de orde van advocaten in het arrondissement, per e-mail (secretariaat@deken-rotterdam.nl) of per post (postbus 516, 3000 AM Rotterdam). Telefonische inlichtingen over de inhoud van de vacature kunnen bij de huidige adjunct-secretaris/bureaudirecteur, mw. mr. C.W.A. van der Stelt, worden ingewonnen per e-mail of telefoon: 010 -760 55 00.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Secretariaat