Bestuurlijk-Juridisch Adviseur

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost: Zorg voor veiligheid
Werken bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) betekent werken aan veiligheid. Wij zijn er voor alle 21 gemeenten in onze regio. We voeren voor hen taken uit op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening, crisisbeheersing en rampenbestrijding. We zijn daarmee een onmisbare schakel in de fysieke veiligheid van inwoners van Zuidoost-Brabant.

Voor het versterken van het team directieondersteuning zijn we op zoek naar een:

Bestuurlijk-Juridisch Adviseur
Eindhoven | 32-36 uur

Heb jij een gedegen achtergrond op bestuurlijk en juridisch vlak? Ben je in staat je kennis gevraagd en ongevraagd te delen? Sta jij als deskundige graag in contact met anderen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De Bestuurlijk-Juridisch Adviseur die wij zoeken is voor VRBZO werkzaam op de volgende terreinen:

 • Ontwikkelen van beleid op bestuurlijk en juridisch gebied.
 • Toetsen van bestuurlijke voornemens en adviseren over alternatieven, zodanig dat beleidsdoelen behouden blijven en beleid rechtsgeldig is.
 • Formuleren van richtlijnen voor de ontwikkeling en handhaving van beleid en voor het aangaan van verbintenissen (contracten). Zodanig dat beleid  en contracten op een uniforme wijze tot stand komt, juridisch verantwoord en toetsbaar zijn.
 • Adviseren over en toetsen van privaatrechtelijke vraagstukken en onderwerpen.
 • Een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van het juridisch bewust handelen van en door de organisatie.
 • Formuleren van argumenten en samenhangende standpunten in bestuursrechtelijke bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Beoordelen van de besluitvormingstrajecten en procedures op efficiency en effectiviteit en waar mogelijk het versterken van de samenhang in en tussen besluitvormingstrajecten.

Een deel van deze taken, met name de juridische onderdelen, zul je ook gaan uitvoeren voor Veiligheidsregio Brabant-Noord. Je zult daarvoor gemiddeld een dag in de week werkzaam zijn in Den Bosch.

Wat vragen we van jou?

 • HBO+/ WO werk- en denkniveau.
 • Theoretische en praktische kennis van bestuursrecht en privaatrecht.
 • Enkele jaren relevante werkervaring binnen het vakgebied en binnen een (semi-)overheidsorganisatie.
 • Inzicht in de juridische en politiek-bestuurlijke context van overheidsinstanties.
 • Je bent analytisch, klantgericht en verbindend.
 • In staat je communicatieve- en adviesvaardigheden (mondeling en schriftelijk) in te zetten om zowel intern als extern een netwerk op te bouwen.
 • Je bent flexibel in werklocaties en de invulling van je werkweek.
 • Je kunt schakelen tussen verschillende kennisgebieden en weet op tijd hulp in te schakelen wanneer je eigen deskundigheid niet toereikend is.

Wij bieden

 • Een afwisselende baan, samenwerking met enthousiaste professionals binnen een interessante en informele werkomgeving.
 • De vrijheid om zelfstandig en pro-actief aan de slag te gaan en je ideeën uit te werken.
 • Een aanstelling bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Normfunctie Beleidsadviseur B is van toepassing. Hierbij hoort een salaris van minimaal € 3.348,- en maximaal € 4.859,- bruto per maand, in de functionele schaal 11 (norm per 1 januari 2018) bij een 36-urige werkweek. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Bij aanvang van de werkzaamheden is het gebruikelijk, afhankelijk van ervaring, de medewerker in te schalen in aanloopschaal 10. Bij goed functioneren is op termijn uitloopschaal 12 bereikbaar.
 • Individueel Keuzebudget van 16,3% van je jaarsalaris, naar eigen inzicht te besteden.
 • De mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.

Werken in twee veiligheidsregio’s
VRBZO werkt samen met veel organisaties en instanties, waaronder de Veiligheidsregio Brabant-Noord. In de functie van Bestuurlijk-Juridisch Adviseur ga je voor een deel hetzelfde werk doen binnen twee veiligheidsregio’s, waarbij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost als feitelijke werkgever optreedt. Voor met name het juridisch adviseurschap ben je namelijk 1 dag per week werkzaam voor Veiligheidsregio Brabant-Noord en de overige dagen voor Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Wil je reageren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ton Emmen, afdelingshoofd Communicatie- en Directieondersteuning (040-2203521). Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Hanneke Huijs, HR adviseur (040–2203830).

Solliciteren kan tot en met 9 april 2018 via de sollicitatiebutton. De gesprekken worden gehouden op 24 april 2018. Reserveer deze datum alvast in je agenda. Het vervolg op de eerste gespreksronde zal plaatsvinden in week 18.

Wervingsbeleid/voorrangsbeleid
Deze vacature staat zowel intern als extern gelijktijdig open, waar bij gelijke geschiktheid de interne medewerker de voorkeur geniet. Interne medewerkers zijn medewerkers met een aanstelling bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, inclusief vrijwilligers. Interne medewerkers met de status van herplaatsingskandidaat hebben voorrang bij de invulling van deze vacature.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Bestuurlijk Juridisch Adviseur Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost Vacature, Bestuursrecht, Juridisch, Jurist, Recht, Juridisch Adviseur, Privaatrecht, Werken bij de Overheid


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Overheid