Senior Juridisch Adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior Juridisch Adviseur
(Senior juridisch adviseur – 28 uur – schaal 12, max. €5.814,- vast contract)


We zijn op zoek naar een jurist die op privaat- en bestuursrechtelijk gebied kan adviseren. Je bent direct inzetbaar vanwege je jarenlange ervaring als allround senior juridisch adviseur in of voor gemeentelijke organisaties. Dat betekent bijvoorbeeld dat je zelfstandig contracten kunt beoordelen, het subsidierecht kunt toepassen, bekend bent met het sociaal domein, kan adviseren over de Wet openbaarheid van Bestuur en een brede range van bestuursrechtelijke kwesties kunt behandelen. Je bent communicatief sterk en een meedenkende, kritische sparringpartner voor collega’s, directie en bestuur. Dit blijkt uit de door jou opgedane ervaring die jou kenmerkt als een stevige senior jurist.

Waar ga je werken?
Je gaat werken voor het cluster Inkoop & Juridische Zaken. Bij het team Juridische Zaken werken momenteel 22 collega’s die voor gemeente Haarlemmermeer alle voorkomende juridische zaken afhandelen. De visie van het team houdt rekening met de 5 principes die horen bij het werken vanuit de bedoeling:

Van buiten naar binnen; wendbaar en flexibel; professioneel en waarde gedreven, beter voor minder en strategisch vermogen. Wij steunen met onze vakkennis de primaire clusters bij het doelmatig en effectief uitvoeren van taken voor onze inwoners, bedrijven, instellingen en het bestuur. Wij zijn slagvaardig, betrouwbaar, proactief, ondernemend en innovatief. Dat blijkt uit de kwaliteit van onze producten, adviezen en projecten. Wij stimuleren ondernemende medewerkers en geven hen vertrouwen en ruimte. Wij vinden samenwerking en businesspartnerschap belangrijk en onmisbaar om onze doelen te bereiken. Het team is gevarieerd samengesteld en je zult een sparringpartner hebben om je wegwijs te kunnen maken in de werkzaamheden. De teammanager Juridische Zaken is je leidinggevende.

Wat neem je mee?
Als juridisch adviseur kun je schakelen op niveau, bijvoorbeeld tussen beleidsmatig denken en actiegericht werken. Je adviseert op een proactieve manier over juridische vraagstukken. Je hebt enige affiniteit met de andere bedrijfsvoeringsaspecten die bij een vraagstuk spelen, hebt daarbij oog voor de verschillende belangen en zoekt hiertussen de balans. Verder ben je initiatiefrijk, open en samenwerkingsgericht en onder druk blijf je goed functioneren. Je brengt politiek-bestuurlijke sensitiviteit mee en durft collega’s stevig te adviseren. Je schrijfstijl is helder en compact en je kunt je verbaal sterk uitdrukken.

Naast de competenties die boven genoemd staan, vinden wij het belangrijk dat je:

  • een WO-rechtenopleiding hebt afgerond (meester in de rechten oude stijl/master);
  • gedegen kennis hebt van privaat- en bestuursrecht zoals bijvoorbeeld de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, subsidierecht, Privacywetgeving, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wet openbaarheid van bestuur; 
  • hiermee minimaal 7 jaar recente werkervaring hebt opgedaan;
  • zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken.

 

Wat biedt Gemeente Haarlemmermeer jou?

  • Een salaris tussen min. €4.236,- en max. €5.814,- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek;
  • Een aanstelling voor de duur van een half jaar met uitzicht op vast dienstverband;
  • Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris die je zelf beheert om bijvoorbeeld te laten uitbetalen of extra vakantiedagen mee te kopen;
  • Om je werk te kunnen verrichten wordt een laptop en mobiele telefoon ter beschikking gesteld;
  • Werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid en waar je jouw ambities kunt waarmaken;
  • Tal van mogelijkheden om collega’s te leren kennen en jezelf te ontwikkelen, zoals jonge ambtenaren netwerk, sportactiviteiten en inhoudelijke verdieping d.m.v. workshops en masterclasses.


Solliciteren op de functie Senior Juridisch Adviseur?
Herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Je kunt uiterlijk reageren tot en met zondag 6 september. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die wij via www.werkenbijhaarlemmermeer.nl  ontvangen.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je gerust contact opnemen met Brigiet Kegener, Teammanager Juridische Zaken (06) 22 79 19 13 of via b.kegener@haarlemmermeer.nl.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Bestuursrecht, Privaatrecht, Recht, Juridisch Adviseur, Juridisch Coördinator, Overheid, Gemeente, vacature Hoofddorp, Haarlemmermeer

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist