Beleidsadviseur Uitvoering Vergunningen, Handhaving en Toezicht

Beleidsadviseur Uitvoering Vergunningen, Handhaving en Toezicht
36 uur | Haarlem

Gaat het om de fysieke leefomgeving, dan liegen de ambities van de provincie Noord-Holland er niet om. We willen een schonere lucht, schoner water, minder geur- en geluidsoverlast en een gezondere omgeving. Jij als beleidsadviseur bent de linking pin tussen de beleidsmakers en de collega’s die de taken op het gebied van vergunningen, handhaving en toezicht uitvoeren.

Jouw baan
Bij de sector Omgevingsbeleid werk je binnen het opdrachtgeversaccountomgevingsdiensten. Vanuit dit team wordt de vier omgevingsdiensten opdracht gegeven om milieuvergunningen te verlenen en erop toe te zien dat de regels worden nageleefd. Dit opdrachtgeverschap til jij naar een hoger plan. Je stelt bijvoorbeeld kritieke prestatie-indicatoren op en ontwikkelt een betere werkwijze voor de monitoring en evaluatie van de werkzaamheden. Zo verbeter jij de sturing aan en de verantwoording van de omgevingsdiensten, en kunnen we nog beter de vertaalslag maken van beleid naar uitvoering.

Welke initiatieven zijn nodig om de milieu- en omgevingsdoelen van de provincie te behalen? En welk beleid hoort daarbij? Jij adviseert de bestuurders hierover. Dit doe je op basis van informatie die je ophaalt bij de omgevingsdiensten, andere sectoren binnen de provincie en onze partners die ook taken op het gebied van vergunningen, handhaving en toezicht (VTH) uitvoeren, zoals gemeenten, waterschappen en de politie. Hoe goed worden regels nageleefd en wat speelt er in de provincie en bij de inwoners? Op basis van al deze informatie schrijf jij gefundeerde adviesnota’s.

Ongeveer de helft van je tijd ben je op het provinciehuis om informatie op te halen en nota’s te schrijven. Daarnaast ben je veel op pad om te overleggen met de andere VTH-partners. Jouw doel: een uniforme werkwijze bij de uitvoering van omgevingsbeleid. Nu zien bijvoorbeeld jaarverslagen en vergunningen er niet overal hetzelfde uit. En wordt bijvoorbeeld in het Noordzeekanaal op een net wat andere manier gehandhaafd dan in de Kop van Noord-Holland. Aan jou de taak om de belangen van de bestuurders, omgevingsdiensten en waterschappen, gemeenten en de politie te overbruggen en heldere afspraken te maken om tot een eenduidige werkwijze te komen.

Dit bieden wij

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.506,28 en € 5.008,99 (schaal 11) op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris dat je kunt inruilen voor onder meer vrije dagen of dat je kunt laten uitbetalen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000, - per vijf jaar.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je kiest zelf waar en wanneer je werkt.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga je werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Als beleidsadviseur maak je deel uit van de sector Omgevingsbeleid. Het leuke is: wij zijn volop in ontwikkeling. Er komen in korte tijd veel nieuwe mensen bij. Een mooie kans voor jou om proactief en naar eigen inzicht je functie en plek binnen de sector in te vullen. Ook interessant: je werkt mee aan beleidsdossiers die volop in de publieke en politieke belangstelling staan. Denk aan Tata Steel, stikstof, PFAS en de afvalverwerking in onze provincie.

Dit ben jij

 • Innovatief: je denkt out-of-the-box en weet op die manier de samenwerking tussen beleid en uitvoering te verbeteren.
 • Verbindend: je vindt het leuk om partijen met elkaar te verbinden en belangen te overbruggen.
 • Omgevingsbewust: je voelt goed aan wat er in de provincie en binnen de organisatie speelt en weet hierover de juiste informatie op te halen.

Verder heb je:

 • Wo-niveau.
 • Ervaring met werken in een netwerkomgeving met meerdere partijen die verschillende belangen hebben.
 • Inzicht in en ervaring met het functioneren van het openbaar bestuur en de provinciale organisatie en besluitvormingsprocessen.
 • Bij voorkeur werkervaring met vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van de fysieke leefomgeving.

Word onze nieuwe collega
Stuur voor 27 september 2020 je motivatie en cv naar Tom Smeelen, sectormanager Omgevingsbeleid, via de sollicitatiebutton, onder vermelding van vacaturenummer BEL-OMB-6411-1. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Tom via 06 – 46 38 20 73. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06. Meer vacatures zien van deze sector, klik hier: www.noord-holland.nl/werkaandeleefomgeving.

Goed om te weten

 • In verband met de coronamaatregelen werken we voorlopig nog veel vanuit huis. Uiteraard helpen we je om je thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten. De kennismaking en je eerste werkdag vinden wel plaats op ons kantoor in Haarlem.
 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Beleidsadviseur, uitvoering vergunningen, handhaving, toezicht, fulltime, Haarlem, Provincie Noord-Holland, WO, netwerkomgeving, openbaar bestuur, provinciale organisatie, besluitvormingsprocessen, fysieke leefomgeving, adviseur, ervaren


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Juridisch medewerker, Overheid